Replica P-51 Mustang

In de voortuin van een hoeve aan de Kalmthoutsesteenweg 289 staat deze replica van een Mustang. Olivier Arquin ging bij eigenaar André Malon aanbellen voor wat meer informatie. Als kleine jongen woonde hij in 1945 nabij de luchthaven van Melsbroek. Op een dag kwam een P-51D over hen aangevlogen en het toestel maakte een wing greet (over weer tippen met vleugels). Dat heeft zo’n indruk gemaakt op de kleine jongen dat hij toen besloten had om ooit eens zo’n toestel op ware grootte na te bouwen. Het resultaat mag gezien worden.

Info Bob Block (15 december 2012): De replica van een P-51 Mustang langs de baan Kalmthout-Wuustwezel is al geruime tijd verwijderd.

De replica staat al minstens sedert 2017 in Nederland. Aanvankelijk verkocht aan een reenactment groep in Winkel, Nederland, kwam de Mustang in 2017 terecht op het dak van Aannemingsbedrijf Manten van Ron Manten aan de Vaartweg in Hilversum. Ron Manten is naast aannemer ook fervent verzamelaar van oorlogsmemorabilia en heeft een klein museum. Eerst wou hij een houwitzer op zijn dak zetten maar dat heeft zijn echtgenote nog kunnen tegenhouden. De replica ziet er wel niet zo pikfijn meer uit als toen hij in Kalmthout stond, de rechtervleugel is afgebroken.

Beelden: © Olivier Arquin, 12/11/2006
Datum registratie:
16/11/2006
Locatie:
Replica P-51 Mustang
Adres:
Kalmthoutsesteenweg 289, Kalmthout

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer