Musée de Hesbaye

Het museum richt zich op drie belangrijke thema’s: het dagelijkse leven in Hesbaye (het Waalse deel van Haspengouw), de suikerindustrie, een belangrijke landbouw en economische activiteit in Haspengouw, en de Tweede Wereldoorlog in de streek.

In dit museum liggen enkele onderdelen van opgegraven vliegtuigen, o.a. van een Messerschmitt Bf 110 van 4./NJG 1 van Brustem die in de nacht van 11 april 1943 crashte in de driehoek Pousset-Bleret-Lantremange. Dit is min of meer langs de weg van Waremme naar Tongeren, ten zuiden van de grote baan van Sint-Truiden naar Luik. Zestig jaar na de crash heeft een groepje het wrak opgegraven en een motor en schroef zijn tentoongesteld in het Musée de Hesbaye te Remicourt.

Hetzelfde team groef in 1991 ook Hurricane P2616 op in Lens-Saint-Servais. Deze crashte er op 12 mei 1940. De piloot was Kenneth Townsend van 607 Squadron RAF. De teruggevonden onderdelen zijn nu te bezichtigen in het fort van Eben-Emael.

Het museum is het hele jaar toegankelijk maar alleen op afspraak.

https://www.remicourt.be/LOISIRS/vie-culturelle/musee

Het museum heeft een Facebook-pagina; de website op de bovenstaande link van de gemeente Remicourt is niet meer actief.

Beelden:
Datum registratie:
01/06/2010
Locatie:
Musée de Hesbaye
Adres:
Aan de Avenue Maurice Delmotte 68, Remicourt
Lengtegraad:
5°19’42.6″E
Breedtegraad:
50°40’53.6″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer