Musée de Hesbaye

Het museum richt zich op drie belangrijke thema’s: het dagelijkse leven in Hesbaye (het Waalse deel van Haspengouw), de suikerindustrie, een belangrijke landbouw en economische activiteit in Haspengouw, en de Tweede Wereldoorlog in de streek.

In dit museum liggen enkele onderdelen van opgegraven vliegtuigen, o.a. van een Me 110 die in de nacht van 11 april 1943 crashte in de driehoek Pousset-Bleret-Lantremange. Dit is min of meer langs de weg van Waremme naar Tongeren, ten zuiden van de grote baan van Sint-Truiden naar Luik. Zestig jaar na de crash heeft een groepje het wrak opgegraven en een motor en schroef zijn tentoongesteld in het Musée de Hesbaye te Remicourt.

Hetzelfde team groef in 1991 ook een Hurricane op in Lens-Saint-Servais. Deze crashte er op 12 mei 1940. De piloot was Kenneth Townsend van 607 Sqn RAF. De teruggevonden onderdelen zijn nu te bezichtigen in het fort van Eben-Emael.

Het museum is het hele jaar toegankelijk maar alleen op afspraak.

Info: Luc Wittemans
Beelden:
Datum registratie:
01/06/2010
Locatie:
Musée de Hesbaye
Adres:
Aan de Avenue Maurice Delmotte 68, Remicourt

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer