Militaire Luchtvaart Memoriaal

Nabij het Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis werd op zondag 15 oktober 2000 het Militaire Luchtvaart Memoriaal ingehuldigd door de Minister van Landsverdediging, André Flahaut, de Stafchef van de Luchtmacht, Luitenant-generaal vlieger Michel Mandl en Luitenant-generaal vlieger buiten dienst Guido Van Hecke. Dit monument is opgedragen aan de Belgische militairen omgekomen in bevolen luchtdienst. Het grote monument staat nabij de zijgevel van de afdeling Lucht- en Ruimtevaart in het Jubelpark. De namen van de gesneuvelde militairen zijn in het monument gebeiteld.

Door besparingen bij Comopsair leek de jaarlijkse traditie van eerbetoon aan de gesneuvelden niet meer te kunnen doorgaan. Het is droevig dat een natie niet meer inspanningen doet om mensen te herdenken die hun leven gaven omdat andere in vrijheid zouden leven. Niettegenstaande het in 2005 van overheidswege afschaffen van de officiële ceremonie bleef de herdenkingsceremonie in het Jubelpark bestaan, de plechtigheid blijft jaarlijks heel wat mensen beroeren.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 23/05/2006 | © Frans Van Humbeek, 06/02/2006
Datum inhuldiging:
15/10/2001
Datum registratie:
30/03/2006
Adres:
Jubelpark

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer