Heuvel voor brandstofbevoorrading, WOII

Info Jean Dillen (13 maart 2017):
Toen de Luftwaffe haar intrek nam op het vliegveld van Deurne, was er een grote behoefte aan brandstof. Die werd aangevoerd met grote vrachtwagens met opleggers die allicht gingen tanken ergens in de regio (petroleuminstellingen?) waar die via de spoorweg werd aangevoerd. Op het vliegveld werd de inhoud van de tankwagen over kleinere wagens verdeeld die handiger waren om de vliegtuigen individueel te tanken. Omdat er schijnbaar weinig brandstofpompen met een vlot debiet voorhanden waren, legden de Duitsers in het nabije Boelaarpark (bij ingang Unitaslaan) een heuvel van twee à drie meter hoogte aan tussen de bomen, waardoor die perfect gecamoufleerd was. De grote tankwagen kroop de heuvel op terwijl de kleinere beneden via een slang gevuld werden. Met meerderen tegelijk. Eenvoudig en bedrijfszeker! Een optie is dat een bestaande heuvel werd vlakgemaakt want er zijn nog andere heuvels in het park. Het park (of een deel er van) was voor de burgers verboden terrein.
 
Die ‘tafelberg’ is blijven liggen en niemand weet nu nog hoe die er gekomen is. In de loop der tijden werd er constant aan geknabbeld. Zo werd een deel opgeruimd om een basketbalterrein aan te leggen en ook werd het zand gebruikt om werken in het park uit te voeren. Ik vermoed dat hij nu half zo groot is als oorspronkelijk.
Beelden: (Google Maps) | (Foto Jean Dillen, 12/03/2017) | (Foto Jean Dillen, 12/03/2017)
Datum registratie:
27/03/2017
Adres:
Op het Google-kaartje ligt de ‘nivelleringsheuvel’ op de rode bol. Boelaarpark (bij ingang Unitaslaan.)

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer