Graven van Lt D.W. Holmes, S/Lt C.J. Pritchard en S/Lt J.E. Prosser

Op het CWGC perk van het gemeentelijk kerkhof van Quiévrain liggen 43 Britten begraven die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog. Drie van deze slachtoffers zijn RAF piloten of bemanningsleden, alle drie gesneuveld op 30 oktober 1918.

Op 30 oktober 1918 voerde 98 Squadron een bombardement uit op Mons. Op de terugweg werden ze aangevallen door ongeveer 30 vijandelijke jagers. Deze werden op hun beurt aangevallen door de Sopwith Dolphins van 19 Squadron. Het gevecht liep van de omgeving van het doelwit tot boven de frontlijn. Ook de boordschutters van 98 Squadron beten van zich af en claimden vijf neergeschoten Fokker D.VIIs. Desondanks werden vier bemanningsleden gedood bij dit gevecht en werden er twee krijgsgevangen genomen.
Lt Douglas William Holmes en Lt John Edward Prosser in DH.9 serial D7325 werden gedood en zijn begraven op de gemeentelijke begraafplaats van Quievrain.
Lt H.F. Mulhall (krijgsgevangen) en Lt Cyril John Pritchard (overleden) in DH.9 serial E8863; Prichard is eveneens begraven op de gemeentelijke begraafplaats van Quievrain.
Lt T.W. Sleigh (krijgsgevangen) en Lt E.P.W. Dyke (overleden) in DH.9 serial F6055; Dyke is begraven op Cement House Cementery te Langemark.

Beelden: © Luc Van Waeyenberge,
Datum gebeurtenis:
30/10/1918
Datum registratie:
28/06/2008
Locatie:
Graven van Lt D.W. Holmes, S/Lt C.J. Pritchard en S/Lt J.E. Prosser
Adres:
Gemeentelijke begraafplaats, Rue du Cheval Blanc, Quiévrain (google schijnt verkeerdelijk deze straat aan te duiden als Rue des Maronniers)

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer