Graf van Lt Philip Frederick Cormack, 204 Sqn

Lieutenant Philip Cormack sneuvelde op 27 oktober 1918. Hij behoorde tot 204 Squadron en raakte met zijn Camel E4387 betrokken in een luchtgevecht en werd het slachtoffer van Lt. Willi Rosenstein van Jasta 40. Hij werd als een Franse militair begraven op de Franse Militaire Begraafplaats van Machelen aan de Leie. Tegelijk stond hij bij de Britten als vermist opgegeven en daardoor kwam zijn naam op het Arras Flying Services Memorial.

De Franse militaire begraafplaats van Machelen is een militaire begraafplaats met Franse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Naast de Franse begraafplaats van Saint-Charles de Potyze is het de tweede grote Franse militaire begraafplaats in België. Deze begraafplaats is de verzamelbegraafplaats van bijna alle Franse militairen, die sneuvelden tijdens het bevrijdingsoffensief van oktober 1918. De graven van soldaten uit de toenmalige Noord-Afrikaanse kolonies vallen op door hun islamitische grafzerken. Er ligt ook een Chinees begraven.

De Britse piloot, Lt. Philip Frederick Cormack (204 Squadron RAF,) lag hier eerst onder een Frans kruis begraven. Eind 2013 kreeg Cormack een nieuwe grafsteen en werd in Machelen een bordje ‘Oorlogsgraf van het Gemenebest-Commonwealth War Grave’ aangebracht.

Philip Frederick Cormack was blijkbaar ook gelijktijdig als vermist was vermeld in Arras ( gedenkplaat ‘The Arras Flying Services Memorial.’)

Zijn oudere broer Reginald Ormiston Cormack kwam vroeger op 1 juli 1916 om het leven, zijn naam wordt vermeld op het Memorial te Thiepval ( Somme.)

Zie ook: www.cwgc.org/news-events/news/2013/12/second-lieutenant-p-f-cormack-gets-a-known-grave.aspx

Info Bernard Vandenbussche, 16 november 2014.

Beelden: © Bernard Vandenbussche, 29/06/2014
Datum gebeurtenis:
27/10/1918
Datum registratie:
29/11/2014
Locatie:
Graf van Lt Philip Frederick Cormack, 204 Sqn
Adres:
Franse militaire begraafplaats, Dorpstraat, Machelen, Zulte
Lengtegraad:
3°29’24.2″E
Breedtegraad:
50°57’29.1″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer