Graf Joseph Struyf, Auster Arrow OO-AXB

Piloot Joseph Struyf (°Antwerpen, 24 september 1923) en zijn passagier kwamen op 14 juni 1953 om het leven toen de Auster J/2 Arrow OO-AXB (c/n 2383) kort na het opstijgen in botsing kwam met de sleepkabel van een zweefvliegtuig van ‘De Meeuw’. Het zweefvliegtuig kon de vlucht verder zetten maar de Auster verongelukte aan de zuidwestelijke rand van de luchthaven Antwerpen-Deurne. De piloot had voor de vlucht aangegeven om naar Keerbergen te willen vliegen. Eerst wou hij nog enkele touch and go’s maken op Deurne. De vijfde lokale vlucht werd hem en zijn passagier fataal. DE OO-AXB was eigendom van de Antwerp Aviation Club.

Beelden: © Archief Air Accident Investigation Unit | © Archief Gaston De Mol | © Dirk Verduyct
Datum gebeurtenis:
14/6/1953
Datum registratie:
7/10/2022
Locatie:
Graf Joseph Struyf, Auster Arrow OO-AXB
Adres:
Begraafplaats Cantincrode, Krijgsbaan 65, Mortsel. Aan de ingang van begraafplaats direct naar rechts gaan, tot op het einde naar links (bijna tot achteraan), dan opnieuw naar links. Het graf bevindt zich tegen de draad van het spoor.
Lengtegraad:
4°27’46.0″E
Breedtegraad:
51°10’52.9″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer