Gedenkplaat Antwerp Aviation Club

In 1937 werd op het vliegveld van Deurne een gedenkplaat onthuld ter ere van de overleden leden van de Antwerp Aviation Club. In 2002 bevond de plaat zich nog aan tarmaczijde tussen het navigatiebureau en het restaurant. Anno 2006 hangt ze aan luchtzijde bij het Stampe en Vertongen museum, ze kreeg een eervolle plaats op een bakstenen sokkel. De plaat is ook zichtbaar vanop landside, tussen het museum en de cafetaria.

Bericht Paul Soon, juni 2010: De plaat en de sokkel zijn verwijderd tijdens de verbouwings- en uitbreidingswerken aan het restaurant. Er wordt navraag gedaan wat de verdere plannen zijn met de gedenkplaat.

Bericht Paul Soons, 12 november 2010: Ondertussen is de plaat van de brandweerkazerne naar het Stampe&Vertongen-museum verhuisd. Het is de bedoeling dat ze bij ons een plekje krijgt.

Bericht Dirk Buytaert, 30 november 2012: De plaat hangt nu in de ‘Aerogare’ van het Stampe & Vertongen Museum.

Bericht Dirk Buytaert, 30 december 2012: Hierbij ook een foto van een andere plaat die we onlangs in handen kregen en die nu ook in de ‘Aerogare’ hangt. Vermoedelijk liet de Aeroclub dergelijke platen maken om achteraf per gelegenheid een tekst in te voegen.

Beelden: © Dirk Buytaert, 28/06/2006 | © Dirk Buytaert, 12/2012 | © Dirk Buytaert, 12/2012
Datum gebeurtenis:
1937
Datum inhuldiging:
1937
Datum registratie:
02/07/2006
Eigenaar:
Stampe en Vertongen Museum
Adres:
Eerst bij het Stampe en Vertongen Museum, op een sokkel. Nu verplaatst naar de ‘Aerogare’ binnen in het Stampe & Vertongen Museum.

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer