Aimé Behaeghestraat (Kachtem)

In 2004 werd in Kachtem een straat genoemd naar Aimé Behaeghe. De Aimé Behaeghestraat verwijst naar de Aimé Alexis Behaeghe die hier op 16 november 1890 werd geboren. Op 3 oktober 1896 verhuisde de familie naar Herseaux (Mouscron), vermoedelijk om economische redenen. Aimé werd fietsenmaker, wielrenner, automecanicien, vliegtuigbouwer en oorlogsvrijwilliger. Adj Vl Behaeghe maakte volgens een studie van Walter Pieters in de periode 16 april-8 december 1915 137 frontvluchten aan de Ijzer. Hij was betrokken bij 17 luchtgevechten. Op 12 december 1915 werd Aimé ter beschikking gesteld van het Ministerie van Koloniën, hij ging deel uitmaken van een smaldeel watervliegtuigen dat opgericht werd aan de oevers van het Tanganikameer. Aimé had een belangrijk aandeel in het ter plaatse monteren van de vliegtuigen, hij was ook de testpiloot. Samen met zijn waarnemer bombardeerde hij met succes de stoomboot “Graf von Götzen”, waarschijnlijk de belangrijkste fase in de verovering van het meer op de Duitse bezetter. Aimé overleed in Afrika, over de precieze datum en plaats heerst onduidelijkheid. Vermoedelijk overleed hij aan dysenterie in het hospitaal te Niemba op 3 december 1916.

Deze informatie werd ons ter beschikking gesteld door Tillo Behaeghe. Extra info is welkom via tillo.behaeghe@telenet.be Een publicatie is gratis te downloaden (www.hangarflying.eu, publicaties)

Beelden:
Datum gebeurtenis:
03/12/1916
Datum inhuldiging:
2004
Datum registratie:
25/01/2008
Locatie:
Aimé Behaeghestraat (Kachtem)
Adres:
Aimé Behaeghestraat, Kachtem, Izegem
Lengtegraad:
3°11’36.1″E
Breedtegraad:
50°56’17.3″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer