Een overzicht van grote en kleine luchtvaartevenementen, met de nadruk op activiteiten in en rond België.


Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Aalter Air Rally

15 augustus 2023 | 10:00 - 17:00

Op dinsdag 15 augustus zal voor de derde keer de ‘Aalter Air Rally’ georganiseerd worden! Kom gerust eens kijken op het vliegveld Ursel via ingang ‘Vliegclub Ursel’. Het organisatieteam heeft drie parcours boven Vlaanderen uitgestippeld en dit voor drie categorieën van luchtvaart, met name ULM (Ultralight), PPL (sportvliegtuigen) en Helikopters. Er zijn alles samen zo’n 60-tal deelnemers. Elk vliegtuig of elke helikopter stijgt op met aan boord een piloot en een observator. Tijdens het af te leggen parcours, gevoed door coördinaten, moeten ze een aantal vragen oplossen gaande van ‘wat is daar te zien’ tot heus rekenwerk. De piloot en observator dat het meest correcte invulblad afgeeft aan de jury wint de rally en gaat naar huis met een trofee en een zakje streekproducten.

Maar dit evenement behelst iets meer dan enkel het rally vliegen boven Vlaanderen. Naast deze bijzondere tak van het sportvliegen is er ook nog op de grond een ‘Concours d’Elégance’, een schoonheidswedstrijd voor vliegtuigen en helikopters en bij die deelnemers zitten enkele heel mooie oldtimers. “Afsluiten doen we met een Belgisch record door alle warmeluchtballonnen van één bedrijf de lucht in te sturen, met name het Meetjeslandse ballonvaartbedrijf Madou. Er is trouwens nog plaats om mee te vliegen!”

Iedereen is welkom om gratis een kijkje te komen nemen op het Urselse militair vliegveld. Vliegclub Ursel zal u verwelkomen en ze zorgen voor catering en animatie. Fietsstalling en autoparking is voorzien aan het clublokaal van de Vliegclub Ursel. De rally start om 10u en eindigt omstreeks 17u, de ballonnen stijgen op om 19u.

Details

Datum:
15 augustus 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Event categorieën:
,

Organisator

Vliegclub Ursel
Telefoon
0486 66 60 36

Locatie

Vliegclub Ursel
Urselseweg 183A
Knesselare, 9910 België
+ Google Maps
Telefoon
09 374 12 90
Bekijk Locatie website

  • Uw evenement ontbreekt? Laat het ons weten via het contactformulier en we nemen het op.
  • Hoewel alles in het werk is gesteld om deze gegevens te controleren, kunnen datums wijzigen of kunnen evenementen geannuleerd worden.
  • In geval van twijfel wordt sterk aangeraden om dit te controleren via website van de organisator

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer