Een overzicht van grote en kleine luchtvaartevenementen, met de nadruk op activiteiten in en rond België.


Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Over vliegen, vallen… en opgraven!

20 mei 2022 | 09:00 - 17 september 2023 | 17:00

€7

‘Over vliegen, vallen… en opgraven!’ brengt je van in de wolken tot onder de grond! Want luchtvaartgeschiedenis, dat is dromen en riskeren, vooruitgang en tegenslag, vallen en opstaan.

De mens is al altijd gefascineerd door vliegen. Maar het is wachten op de uitvinding van de luchtballon om een levend wezen te vervoeren in de lucht. In Vlaanderen gebeurt dat voor de eerste keer wanneer… een duif gezond en wel landt in Parike (Brakel) op 5 mei 1784.
De rest is geschiedenis. In Gent wordt meerdere keren luchtvaartgeschiedenis geschreven. Tijdens de wereldoorlogen is Oost-Vlaanderen van groot belang. Oorlogen zorgen voor investeringen, de burgerluchtvaart profiteert mee. Er wordt steeds sneller, verder en hoger gevlogen.

Ongelukken komen almaar minder voor, maar blijken even fascinerend. Al in 1785 is er een tentoonstelling van resten van een ballon in het Gravensteen.

In 2002 ontstaat de Belgian Aviation History Association Archaeology Team (BAHAAT) om samen met de overheid het opgraven van vliegtuigwrakken wetenschappelijker aan te pakken. Samen met hen maakt Archeocentrum Velzeke de tentoonstelling ‘Over vliegen, vallen… en opgraven!’.

Details

Begin:
20 mei 2022 | 09:00
Einde:
17 september 2023 | 17:00
Kost:
€7
Event categorie:
Website:
http://www.pam-ov.be/velzeke/over-vliegen-vallen%E2%80%A6-en-opgraven

Organisatoren

Archeocentrum Velzeke
Belgian Aviation History Association Archaeology Team

Locatie

Archeocentrum Velzeke
Doolbosweg 2
Velzeke, 9620 Belgium
+ Google Maps
Telefoon
+3293606716

  • Uw evenement ontbreekt? Laat het ons weten via het contactformulier en we nemen het op.
  • Hoewel alles in het werk is gesteld om deze gegevens te controleren, kunnen datums wijzigen of kunnen evenementen geannuleerd worden.
  • In geval van twijfel wordt sterk aangeraden om dit te controleren via website van de organisator

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer