Impressie 2018 (deel 3) – civiel

Werchter, 31 december 2018. Het verzamelen van beklijvende beelden om het spottersjaar samen te vatten is ook dit jaar een eitje. Keuze genoeg, we werden weer verwend! De moeilijkste opdracht wordt wederom het schrijven van een passende openingsparagraaf die de beelden moet begeleiden. Alhoewel, als ik het zo bekijk, is dat bij deze ook weer opgelost!

2018 werd jaar van de eerste MAX’en, van Sukhoi SuperJets (die echter geen lang leven beschoren waren) en van bezoekende vips op Brussels Airport dankzij enkele grote internationale overlegmeetings bij de Europese instellingen.

Geniet van het derde deel van de foto’s die Giovanni, Guy en Kevin voor jullie verzamelden! Hier tonen we het tweede deel van de interessante civiele bezoekers.

Kevin Cleynhens

SunExpress uit Turkije huurde voor het zomerseizoen 2018 deze Airbus A320-212 LY-COM van Avion Express. (Foto Kevin Cleynhens)

De McDonnell Douglas MD-82 LZ-DEO van ALK Airlines blijft zeker ook in 2018 het vermelden waard! (Foto Guy Viselé)

Atlas Air vliegt voornamelijk met vracht, maar ze hebben ook enkele passagiersvliegtuigen die voornamelijk ingezet worden voor militaire charters. Hier landt de Atlas Air N640GT, een Boeing 767-3S1(ER), op baan 25R. (Foto Kevin Cleynhens)

De Triple Sevens van het Amerikaanse Omni Air International waren tijdens het voorjaar enkele keren te bewonderen op Zaventem. (Foto Giovanni Verbeeck)

Travel Service / SmartWings verhuurt deze Boeing 737-86N OK-TST momenteel aan CSA Czech Airlines. De Tsjechische luchtvaartmaatschappij heeft daarmee de eerste stappen gezet om de Airbussen uit te vloot te halen en over te stappen op Boeings. (Foto Kevin Cleynhens)

OM-HEX, een Boeing 737-81Q van AirExplore, werd tijdens het zomerseizoen van 2018 door Jetairfly gehuurd. De machine is hier op weg naar baan 07R met een verse lading vakantiegangers. (Foto Kevin Cleynhens)

Ware schoonheid komt altijd beter tot zijn recht met een mooie achtergrond. Eind maart 2018 stonden de beide A340’s van Air Belgium op het tarmac van Brussel. (Foto Kevin Cleynhens)

Guy kon een van de witte producten van Air Belgium, de Airbus A340-313E OO-ABE, fotograferen op Charleroi. (Foto Guy Viselé)

Primeur voor onze jaarlijkse impressie, een foto gemaakt op het vliegveld van Zwartberg. Een spottertrip gone wrong die eindigde op een terrasje met zicht op de kleine luchtvaart, het heeft best zijn charmes. De Cessna 208B OO-FFB van Paracentrum Vlaanderen mag er ook gerust zijn! (Foto Giovanni Verbeeck)

In juli 2018 nam VLM Airlines een eerste A321 (OO-SBA, jammer genoeg geen C-47!) in ontvangst. Het zou echter bij een A321 blijven, die eind november terugging naar de leasingmaatschappij wegens niet-betaalde facturen. Het werd de voorbode van het einde van VLM Airlines. (Foto Kevin Cleynhens)

Een van de ‘nieuwe’ A330’s van Brussels Airlines, een A330-342 met registratie OO-SFC (geen DC-7C, helaas!), vertrekt voor een schilderbeurt naar Rome Fiumicino. De basiskleuren van de vorige eigenaar Cathay Pacific zijn nog duidelijk zichtbaar! (Foto Kevin Cleynhens)

OO-XVI SL721 AU-J. Deze Vickers-Supermarine Spitfire LF.XVIe OO-XVI staat sinds 2018 ingeschreven in het Belgisch civiel luchtvaartregister. Guy kon deze prachtige dame vastleggen op Antwerpen. (Foto Guy Viselé)

Deze A320-214 OY-RCJ van Atlantic Airways werd gespot tijdens de landing op baan 25L. (Foto Guy Viselé)

De spottersdag op Brussels Airport leverde dit fraaie plaatje op van de A330-203 SU-TCH van AlMasria Universal Airlines. (Foto Kevin Cleynhens)

Guy legde deze 737-405 SX-MAH van Air Mediterranean tijdens de landing in Charleroi vast op de gevoelige plaat in vijftig tinten grijs. (Foto Guy Viselé)

A320-232 SX-SOF van het Griekse Orange2fly kreeg basic TUI kleurtjes aangemeten voor het zomerseizoen. (Foto Giovanni Verbeeck)

Ook Turkish Airlines is de trotse eigenaar geworden van de Boeing 737 MAX. 737-8MAX TC-LCF werd op 21 september aan Istanboel afgeleverd en werd twee maanden later op Brussel gefotografeerd. (Foto Giovanni Verbeeck)

Icelandair introduceerde in 2018 de Boeing 737 opnieuw in de vloot. Jarenlang werd deze gedomineerd door de Boeings 757 en 767. Met de TF-ICE en deze 737 MAX 8 TF-ICY neemt Icelandair meteen fabrieksnieuwe toestellen in gebruik. (Foto Kevin Cleynhens)

Het gaat niet goed met WOW air uit Ijsland. Een deel van de vloot werd al teruggegeven aan de leasingmaatschappij en de plannen voor route-uitbreiding werden opgeborgen. Deze A320-251neo TF-NEO zou in de vloot blijven. (Foto Kevin Cleynhens)

Royal Air Maroc huurde deze A320-214 TS-INC van Nouvelair Tunisie. (Foto Guy Viselé)

Corendon huurde extra capaciteit in voor de zomerdrukte bij het Zuid-Afrikaanse Global Aviation, in de vorm van enkele A320’s. Op de foto zie je A320-231 ZS-GAZ. (Foto Giovanni Verbeeck)

Picture of Kevin Cleynhens

Kevin Cleynhens

Is gefascineerd door luchtvaart in het algemeen. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de burger- en zakenluchtvaart. Ook oudere vliegtuigen kunnen hem bekoren. Hij spendeert een groot deel van zijn tijd aan luchtvaartfotografie. Daarnaast verzamelt hij sinds jaren veiligheidskaarten. Hij is dan ook fier op een collectie van 8000 safety cards.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer