Onderweg in 100 vliegtuigen

HF_BOEK100_01.jpg

Roeselare, 11 oktober 2011. Oef! Hier sta ik dan aan het adres van de drukker die plechtig van mij een computerfile aanvaardt. Het boek waar ik met graficus en taalpurist hard aan heb gewerkt, bestaat nu nog uit bits & bites maar binnen een week hou ik hier een kraaknet, lekker geurend boek in de handen, vers van de pers. En wat meer is, het boek gaat over vliegtuigen, 100 vliegtuigen welgeteld.

Op 13 juni 2011 schiet een Cessna Citation CJ3 van Abelag pijlsnel door de lucht. Aan boord zit ondergetekende die op die dag met genoegen de kaap van 100 gevlogen vliegtuigen overschrijdt. Het feit staat de week erop in de krant en daar wordt ook het idee geopperd van een boek over belevenissen in deze 100 vliegtuigen. Dat boek is nu af en het heet: ‘Onderweg in 100 vliegtuigen’.

Een boek maken is excuus voor wel honderd dingen, ondermeer voor het jongleren met taal. In dit boek gaat het echter niet alleen om woorden. In dit boek kapen de foto’s de allereerste aandacht weg. En zo is het ook bedoeld. De 160 foto’s die voor dit boek zijn geselecteerd, zijn door de jaren heen in het archief van de auteur gerijpt als steengoede wijn in het vat en vinden nu hun weg naar dit boek. Vele foto’s in dit boek, haast alle, zijn door professionals in opdracht van de vliegtuigfabrikanten gemaakt; en ook huisfotograaf Jan Vanhulle komt aanzetten met zijn beste werk. De Kortrijkse fotograaf duikt immers steevast op aan de zijde van de auteur als beklijvende reportages op stapel staan.

160 hele mooie, bijzondere foto’s illustreren aldus precies de 100 vliegtuigen waarin de auteur ooit mee aan boord was op welke wijze ook: van passagier tot vracht tot vlieger, … Ze zijn grafisch op de juiste plek gezet door een bekwame vakman, en de allermooiste staan te prijken op de dubbele bladzijde zodat de foto zich ontvouwt over het formaat van 46 x 31 cm.

De teksten voor dit boek zijn in één ruk geschreven. Dat is in een tijdsspanne van nauwelijks drie weken. Aan deze teksten werd achteraf evenwel maanden gevijld, zelfs nog nadat elk woord de juiste plek heeft gevonden. Zo kennen we de auteur. Een haast achteloze schrijver, buitelend als een levenslustige leeuwerik in het zwerk maar o, zo maniakaal aan het werk opdat alles makkelijker lijken zou dan het is.

Nu ligt het boek op de lezer te wachten; direct-to-customer want niet in de winkel te koop. Het is als volgt te bestellen.
Met port- en verzendkosten:
Maak 46 € over naar 000-1148098-06 (BE 85 0001 1480 9806) t.n.v. Guido Bouckaert, Lichtervelde en het boek wordt U eind november thuis toegestuurd.
Zonder port- en verzendkosten:
Maak 38 € over naar 000-1148098-06 (BE 85 0001 1480 9806) t.n.v. Guido Bouckaert, Lichtervelde en kom het boek afhalen tussen 22 en 26 november 2011 in De Zondvloed, Sint-Alfonsiusstraat 4/1 te Roeselare alwaar ook een tentoonstelling loopt met foto’s van Jan Vanhulle uit het boek. Bij ontvangst van betaling, ontvangt U bovendien een persoonlijke uitnodiging om in boekhandel De Zondvloed te Roeselare de voorstelling van het boek met causerie bij te wonen op zaterdag 26 november 2011 om 15 uur. Het boek wordt ingeleid door Ir. Ivan Becuwe, docent-professor KHBO-K.U. Leuven, hoofd VLOC, Oostende.

Een eenmalige oplage van 50 exemplaren wordt genummerd en gesigneerd en in oplopende wijze aan de eerste vijftig intekeningen toegekend. Bemachtig uw uniek exemplaar door meteen een betaling uit te voeren. Na ontvangst ervan, bevestigen wij onverwijld de reservatie van uw boek.

Wij durven het te benadrukken. ‘Onderweg in 100 vliegtuigen’ is een uitgave waar hard is aan gewerkt. Het resultaat oogt heel fraai. ‘Onderweg in 100 vliegtuigen’ is dan ook een boek geworden dat niet mag ontbreken op de koffietafel van elke luchtvaartfan en waar gedurig in kan worden gebladerd: mijmerend, gecharmeerd, begeesterd, genietend.

‘Onderweg in 100 vliegtuigen’ door Guido Bouckaert. D/2011/7653/1. 134 blz met 160 illustraties waarvan 9 als uitvouw over twee bladzijden. Papier: velijn wit 160 gr/cover 340 gr. Info/bestellen: www.guido-bouckaert.be, guido@hangarflying.be

Picture of Guido Bouckaert

Guido Bouckaert

Guido, een uitdovende PPL die voor reportages mee vloog in +120 vliegtuigen en in acht types vloog als PIC, is de jongste nestor onder de Vlaamse verslaggevers over luchtvaart. Zijn teksten worden wereldwijd geplaatst in gedrukte en digitale media. Guido maakte vroeger deel uit van de redactieraad, vandaag pent hij als gastauteur.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer