Einde-seizoensfeest bij The Victors

Zaterdag 25 september. Net na het einde van de show en nog voor de full stop landing op het vliegveld van Ursel, gaan de hemelsluizen weer helemaal open. Het deert The Victors niet. Hun laatste display van het seizoen zit er op. Het was hun 101ste voorstelling ooit. De 100ste vlogen ze de week daarvoor op Sanicole. Maar deze in Ursel was voor eigen publiek en het applaus dat weerklinkt is nog luider en de oooohs en de aaaaaahhhs zijn niet van de lucht.

Mensen worden graag lof toegezwaaid. En als het goed is mag het zeker worden gezegd. En dus staat hier te lezen: het displayteam The Victors uit Ursel is heden het allerbeste als het op formatievliegen aankomt in de burgervliegerij. In hun eerder frêle Piper-vliegtuigen die beperkt zijn gemotoriseerd (160 pk), etaleren ze in de lucht haast eenzelfde perfectie als de welbekende acts dat doen, geheten de PAF, the Reds, of de Frecci. De figuren die The Victors vliegen zoals Arrow, Swan en Diamond zijn al even strak en haarfijn opgelijnd als dat we dat van de beste demoteams ter wereld gewend zijn.

Maar ook … The Victors hebben een gigantische achterban. Vrienden en sympathisanten hebben ze met dozijnen. Zij waren dan ook alle bijeengekomen voor het einde-seizoensfeest dat werd besloten met een walking dinner in loods 2 op het vliegveld. Een burgerlijk displayteam met een hele grote schare vrienden, dat is bijzonder. Dat is alleen maar mogelijk dank zij de vele hardwerkende sympathisanten in de schaduw, met dan natuurlijk in de schijnwerpers een groep piloten die het intussen allemaal erg goed onder de knie hebben.

Niet alleen dus V voor Victor maar voortaan ook V voor Victory.

Het team is te boeken via manu@thevictors.be

Tekst en foto’s: Guido Bouckaert

 • De Victors (www.thevictors.be) einde-seizoensdag begon met een stuk stralende hemel tussen de stortbuien in. Aan het clubhuis van Vliegclub Ursel (VCU, www.ebul.be) zijn de vele sympathisanten massaal opgedoken.

 •  
 • Voilà! Hier heb je het al. Terwijl de Piper Cadets en Warrior van het displayteam uitrukken, pakt de hemel helemaal samen met donkergrijze wolken.

 •  
 • The Victors kiezen intussen uit zes piloten en drie clubtoestellen plus twee privékisten om de display samen te stellen. Dat is grote luxe. Komt daarbij dat teamlid Jan De Clerck de show is komen versterken met zijn Extra 300L. In het dagelijkse leven is Jan F/O MD-11 bij Martinair.

 •  
 • Ja, dit is BV Lucas van den Eijnde die de peter is van het team en vandaag van dienst is als commentator. En Lucas doet dat graag, en goed.

 •  
 • The Victors zijn geland in de gutsende regen. Het hoost onvoorstelbaar hard. Op de achtergrond is in de regensluier de kist van teamleader ‘Manu’ De Craene te zien. De andere kist op de voorgrond is ook een Piper Cadet maar let eens op de rode stip op de spinner van het vliegtuig… Met nagellak aangebracht door of voor een lieve jongedame/piloot van VCU.

 •  
 • De toegang tot loods 2 was, zoals met alles bij The Victors, perfect geïnspireerd. Enige foto’s geven het voorbije seizoen weer dat voor het team bijzonder succesvol is geweest en waarbij naambekendheid en faam flink uitbreidde.

 •  
 • En dat het feest moge beginnen … ! V voor Victory.

 •  
Picture of Guido Bouckaert

Guido Bouckaert

Guido, een uitdovende PPL die voor reportages mee vloog in +120 vliegtuigen en in acht types vloog als PIC, is de jongste nestor onder de Vlaamse verslaggevers over luchtvaart. Zijn teksten worden wereldwijd geplaatst in gedrukte en digitale media. Guido maakte vroeger deel uit van de redactieraad, vandaag pent hij als gastauteur.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer