Monument voor Sgt Gerald Sorensen en Roger Abeels

 

De B-17G 42-31152 QJ-E van 96BG 339BS kwam op 1 mei 1944 neer te Lanquesaint nabij Ath. 45 minuten voor het doel Metz te bereiken verloor de B-17 een van de motoren. Bommen werden gedropt, boven Luxemburg raakte Duitse luchtafweer de B-17. Het toestel verloor hoogte en moest een noodlanding maken. Alle bemanningsleden konden de bommenwerper met parachutes verlaten, onder hen boordschutter Sgt Gerald E Sorensen. Hij voegde zich bij het Belgische verzet en vocht tegen de Duitsers tot zijn dood op 3 september 1944. Sorensen stierf zij aan zij met Roger Abeels, de verzetsman die hem na de crash van de B-17 uit de handen van de Duitsers wist te houden. Sorensen was 24 jaar, Abeels 20 jaar.

Gerald E Sorensen huwde Nora Lee vijf dagen voor hij in het leger ging. Op 27 april 1947 bezocht mevrouw Nora Lee Sorensen (op foto met donkere mantel) samen met familie van Abeels het monument en de plaats waar hun geliefden werden omgebracht.

 Zie ook de database voor hun graven in Ganshoren.

 

 

 

 

Beelden:

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer