Kapel Loretto Beauvechain

Jozef Vandevorst seinde ons het bestaan van deze kapel in de bossen op de basis van Beauvechain. De plaats is niet publiek toegankelijk. De kapel staat ongeveer tussen de vroegere loodsen van het 349 en 350 smaldeel, aan de overzijde van de taxibaan.
 
Op de bakstenen van de kapel is nog wat camouflageverf zichtbaar. Volgens een tekst van Le Plumitif Ailé kwam het idee om de kapel op te richten van Lt Kol Vl E. Barthélémy, Commandant van de vlieggroep van de 1 Wing in 1967-1968. De kapel werd gebouwd door het personeels van het smaldeel IA (Installations Aériennes) onder leiding van hun chef, Cdt Avi R. Dussart. In de kapel zou het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Loretto hebben gestaan (zie o.a. Loretto in de Minimenkerk te Brussel). Tijdens nachtvluchten was de kapel met de patroonheilige van de vliegeniers verlicht. 
 
Toen de foto’s genomen werden waren de bomen en struiken voor de kapel verwijderd. Dit maakte het de fotograaf mogelijk om zelfs de taxibaan en loods H5 samen met de kapel te fotograferen .
 

 

Beelden: © Jozef Vandevorst, 25/10/2006
Datum registratie:
27/10/2006
Adres:
Dans les bois à l’intérieur du périmètre de la base de Beauvechain

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer