Graf van Adj Vl Georges Bovy, Renard R-31 N-22 9/V/1Aé

Georges Bovy, geboren te Roloux op 22 maart 1904, overleden te Oostende op 18 oktober 1937.
George Bovy begon aan zijn opleiding als militair piloot met de 46e Promotie op 31 juli 1926. Het waren de eerste militaire leerling-piloten die hun opleiding tot burgerpiloot in de vliegschool van José Orta te Saint-Hubert kregen. Tot dezelfde promotie behoorden o.a. Maurice Buchin en ‘Manu’ Geerts die in de Tweede Wereldoorlog in de RAF zouden vliegen. Georges Bovy behaalde zijn militair vliegbrevet op 31 augustus 1927.
Op 18 oktober 1937 gebeurde er een ongeval te Oostende waarover alle toenmalige kranten berichten: twee Renard R-31 observatievliegtuigen die schietoefeningen uitvoerden boven de zee, kwamen met elkaar in botsing. Renard N-25 met aan boord piloot Adjudant Georges Bovy en waarnemer Luitenant Auguste Poppe kwam in vlucht in botsing met Renard N-22 van Adjudant Lucien Gilain en Capt Achille Lekeuche. Ondanks de schade kon Adj Gilain zijn Renard nog aan de grond zetten op het vliegveld van Stene.
De Renard van Bovy en Poppe was zodanig beschadigd dat de beide vliegeniers uitsprongen met hun valscherm. Voor Lt Poppe verliep dit perfect. Maar het valscherm van Adj Bovy ging net te vroeg open en hij bleef happeren, volgens de ene aan de staart, volgens andere getuigen aan de achterste mitrailleur. De Renard met de onfortuinelijke piloot eraan stortte te pletter of het staketsel van Oostende. De piloot was op slag dood.
Adjudant Vlieger Georges Bovy ligt in het familiegraf  van Jacquemin–Laporte op de begraafplaats van Fexhe-le-Haut-Clocher. Op het graf ligt een gedenkplaat geschonken doorde kameraden van zijn eenheid.
Beelden: © Georges Lecomte, 09/04/2010
Datum gebeurtenis:
18/10/1937
Datum registratie:
26/06/2010
Locatie:
Graf van Adj Vl Georges Bovy, Renard R-31 N-22 9/V/1Aé
Adres:
Begraafplaats, Rue de la Paix de Fexhe, Fexhe-le-Haut-Clocher
Lengtegraad:
5°23’49.3″E
Breedtegraad:
50°39’58.3″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer