Graf Lucien Jansen, DFC

 

Lucien ‘Miche’ Jansen, DFC, werd geboren in Elsene op 7 januari 1903 en overleed in mei 1980.

Baron Michel ‘Mike’ Donnet, DFC, schreef het boek ‘Lucien Jansen. Un héros du XXe siècle’ (uitgave Racine2001.)

In het boek lezen we dat Lucien Jansen ingenieur was en op zijn 36ste al hoofdingenieur bij Traction Electricité. In 1939 werd hij opgeroepen als reserveofficier bij de Militaire Luchtvaart. Jansen sluit zich aan bij het verzet en helpt in de nacht van 4 op 5 juli 1941 Michel Divoy en Léon Donnet met hun SV-4 vluchten naar Engeland. In december 1941 wordt hij aangehouden door de Gestapo en ter dood veroordeeld. Hij ontsnapt uit de gevangenis van Sint-Gilles en weet Engeland te bereiken waar hij dienst neemt in de RAF. Na de oorlog wordt Jansen directeur-generaal van de Regie der Luchtwegen. Als ingenieur zou hij ook nog belangrijke projecten leiden voor Tracton Electricité en Sidmar.  

Volgens informatie ontvangen van de Vieilles Tiges van de Belgische Luchtvaart is het graf in slechte staat en zou het mogelijk geruimd worden.

Beelden: © Vieilles Tiges van de Belgische Luchtvaart, 31/10/2013
Datum registratie:
18/01/2016
Adres:
Begraafplaats Malonne, Rue du Tombois, 31

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer