Gedenkplaat Warneford

Monument ter ere van de Britse Flight Sub-Lieutenant Reginald Warneford die in de nacht van 7 juni 1915 boven Sint-Amandsberg de LZ37 heeft neergeschoten. De piloot kreeg hiervoor trouwens het Victoria Cross. Op 17 juni kwam hij zelf om het leven bij het testvliegen van een Farman.

De plaat werd opgehangen aan het klooster van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie, de plaats waar de Zeppelin neerstortte. De inhuldiging vond plaats op 29 juli 1919. Merk dat er eerst een verkeerd cijfer op de herdenkplaat stond (36), de “37” werd pas later aangebracht. Voor onze tour rond Gent werden we begeleid door de deskundige gids Piet Dhanens.

Meer informatie over deze gedenkplaat is te vinden in het boek ‘Luchtschip ontploft boven Gent’ van Piet Dhanens en Frederik Vanderstraeten. Het tweetal schrijft daarin dat Olivier Piette de ontwerper is van de bronzen plaat. De huidige plaats van de gedenkplaat bevindt zich tien meter verder dan de oorspronkelijke.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 21/02/2006
Datum gebeurtenis:
07/06/1915
Datum inhuldiging:
29/07/1919
Datum registratie:
10/03/2006
Adres:
Visitatiestraat 3

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer