CWGC Potijze Chateau Lawn Cemetery

Tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikten de Britten ongeveer elk hoekje van het kasteeldomein van gehucht Potijze van Ieper als begraafplaats. Er zijn dan ook drie verschillende begraafplaatsen van de Commonwealth War Graves Commission op het domein van het kasteel: Potijze Chateau Lawn Cemetery, Potijze Chateau Wood Cemetery en Potijze Chateau Grounds Cemetery. Het kasteel zelf overleefde de oorlog niet. Daarnaast is er nog een vierde Commonwealth begraafplaats in het gehucht: Potijze Burial Ground Cemetery. Als je een specifiek graf wil bezoeken, kan je maar beter zorgen dat je op de juiste begraafplaats staat.

Potijze Chateau Lawn Cemetery telt 226 graven waarvan 3 Duitse. Er zijn 26 niet geïdentificeerde militairen begraven. Er rusten vier Royal Flying Corps-militairen, allen behorend tot 22 Squadron met basis Estrée-Blanche in Noord Frankrijk en allen overleden op 21 september 1917.

2nd Lieutenant Sidney Macdonald Spurway en Air Mechanic 1st Class Herbert Friend vlogen met Bristol Fighter serial A7149.

2nd Lieutenant Archibald Holmes Gilbert en Air Mechanic 2nd Class Charles Loveland vlogen met Bristol Fighter serial A7233.

Tijdens een offensieve opdracht op 21 september 1917 kwamen de twee vliegtuigen met elkaar in botsing en stortten neer ten oosten van Ieper waarbij de vier inzittenden om het leven kwamen.

Beelden: © Patrick Blauwblomme, 4/5/2015
Datum gebeurtenis:
21/09/1917
Datum registratie:
01/06/2008
Locatie:
CWGC Potijze Chateau Lawn Cemetery
Adres:
CWGC Potijze Chateau Lawn Cemetery, Zonnebeekseweg, Potijze, Ieper. Ter hoogte van huisnummer 321 loopt er een smalle voetweg naar de achterliggende Potijze Chateau Grounds Cemetery en Potijze Chateau Lawn Cemetery
Lengtegraad:
2°54’55.7″E
Breedtegraad:
50°51’40.3″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer