Chemin Lieutenant-aviateur Pieter Demuynck (Awirs-Flémalle)

Lt Vl Pieter Demuynck kwam om het leven toen zijn Mirage 5BR BR19 op 20 december 1989 neerstortte in het bos Thiers Pays. Op de plaats van de crash werd op 19 april 2007 een gedenksteen opgericht.
De piloot kreeg tijdens de naderingsfase op Bierset motorproblemen en dreigde op het dorp Awirs neer te storen, maar in een laatste reflex heeft hij zijn toestel nog kunnen wegsturen. Jammer genoeg was het te laat voor hem om met zijn schietstoel zijn toestel veilig te verlaten en hij werd dood teruggevonden in zijn parachute in de bomen.
Om de plaats van het gedenkteken te bereiken: sla in de Rue des Awirs de zijstraat in met dezelfde naam tegenover de Rue de Warfusée; deze straat gaat over in een veldweg die door het bos gaat; volg deze weg en ga bij de splitsing naar links; volg de veldweg verder langs de bosrand tot ongeveer halverwege waar het monument staat. Mogelijk ook bereikbaar van de andere zijde via de weg ‘Thier Pays’. Deze veldweg kreeg de naam Chemin Lieutenant-aviateur Pieter Demuynck.
Beelden: ©
Datum gebeurtenis:
20/12/1989
Datum inhuldiging:
18/12/2009
Datum registratie:
15/12/2009
Locatie:
Chemin Lieutenant-aviateur Pieter Demuynck (Awirs-Flémalle)
Adres:
Chemin Lieutenant-aviateur Pieter Demuynck, veldweg tussen de Rue des Awirs (Awirs) en Thier Pays (Flémalle)

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer