Gedenkplaat voor Edmond Thieffry

De onthulling van de gedenkplaat gebeurde na een formele plechtigheid aan het Thieffry-monument in Etterbeek (kruising Boileaustraat en Mesensstraat, meer info zie database) in aanwezigheid van militaire en burgerlijke personaliteiten. Er was ook een vertegenwoordiger aanwezig van de Koning, een detachement van vliegbasis Beauvechain en de muziekkapel van de Luchtmacht. Edmond Thieffry werd geboren in Etterbeek (28 september 1892) en overleed in Belgisch-Congo (11 april 1929.)
Foto 1: Burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf en Jean-Louis Thieffry, kleinzoon van de vliegenier, onthulden de gedenkplaat aan het geboortehuis van Thieffry in de Generaal Lemanstraat in Etterbeek.
Foto 2: Burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf zette het laatste overlevende kind van Edmond Thieffry in de bloemen, zijn dochter van 90 jaar. Rechts van haar Jean-Louis Thieffry, de kleinzoon van de piloot en tevens medeorganisator van het evenement. Uiterst rechts schepen Laurent.
Foto 3: De gedenkplaat op de geboorteplaats van Edmond Thieffry. In januari 1917 vloog hij over dit huis en hij dropte vier Belgische vlaggen.

Foto 4: Op de receptie in het gemeentehuis van Etterbeek: rechts Jean Laurent, Schepen van Geschiedenis en Historisch Erfgoed van Etterbeek en organisator van het evenement, bood aan de familie Thieffry een van de vier authentieke vlaggen aan die door Edmond Thieffry boven Brussel werden gedropt. Een van de vlaggen werd uitgegooid boven zijn geboortehuis. Een authentiek exemplaar wordt nog in het Brussels Air Museum tentoongesteld op de Sabena- stand. Op de foto de dochter van Thieffry en (rechts) Schepen Laurent. Links Jean-Louis Thieffry, kleinzoon van Edmond Thieffry.

Beelden: © Jean-Pierre Decock, 27/1/2017 | © Jeannine Martiny, 27/1/2017
Datum inhuldiging:
27/01/2017
Datum registratie:
03/02/2017
Locatie:
Gedenkplaat voor Edmond Thieffry
Adres:
Generaal Lemanstraat 59 (op de gevel van Citroën Garage Pigeon), Etterbeek, Brussel
Lengtegraad:
4°23’02.2″E
Breedtegraad:
50°50’12.2″N

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus