CWGC Cement House Cemetery

Op CWGC Cement House Cemetery werden een groot aantal Commonwealth gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog (her)begraven en een klein aantal van de Tweede Wereldoorlog. Er rusten 3592 militairen uit de Eerste Wereldoorlog waarvan niet minder dan 2425 niet geïdentificeerde. 14 behoorden tot het Royal Flying Corps of de Royal Air Force. We vinden er ook 22 graven uit de Tweede Wereldoorlog (5 niet geïdentificeerde) waarvan 10 Royal Air Force (2 niet-geïdentificeerde RAF-bemanningsleden en één RAAF).

In de nacht van 11 op 12 mei 1940 crashte Blenheim IV serial L8861 van 18 Squadron te Kanne, op de grens van Nederland en België. De drie bemanningsleden werden aanvankelijk begraven op het gemeentelijke kerkhof van Kanne: F/O Charlie Bellis (39847), Sgt Horace D. Wells (565950), LAC Kenneth Parry (550953). In 1964 werden ze overgebracht naar CWGC Cement House Cemetery.

Op 16 juli 1940 ging nogmaals een Blenheim IV van 18 Squadron verloren: serial P6933 werd neergeschoten NE van Brugge door Fw Georg Kiening van 6./JG 54 en kwam neer in de Scheldemonding op 10 km NW van Vlissingen, Nederland. Piloot Sgt Anthony St.J. Bunker werd aanvankelijk begraven te Heist-aan-Zee maar later overgebracht naar Cement House Cemetery; de twee andere bemanningsleden, Sgt P.R. Harris en Sgt J.F. Hatch, zijn begraven te Vlissingen in Nederland.

In de nacht van 31 mei op 1 juni 1944 was de bemanning van Stirling III serial LJ501/OJ-H van 149 Squadron bezig met mijnen te leggen voor de kust van Knokke. Wat er met de bommenwerper gebeurde is niet bekend maar het toestel belandde in zee ergens voor Zeebrugge of de Nederlandse kust. De piloot kon zich redden en werd krijgsgevangen genomen. In de daaropvolgende dagen spoelden de lichamen van sommige bemanningsleden aan op verschillende plaatsen langs de Belgische en Nederlandse kust. De bemanning bestond uit: F/S Harold V. Cutts (pow), Sgt Frank Cartwright (+, herdacht op het Runnymede Memorial), Sgt Sydney Dickinson (+, begraven in Vlissingen), Sgt Ernest R. Searles (+, begraven te Klemskerke, later overgebracht naar Adegem), Sgt Frederick C. Pallett (+, herdacht op het Runnymede Memorial), Sgt John R. McWade RCAF (+, begraven te Heist-aan-Zee, later overgebracht naar Cement House Cemetery), F/S John Hodgkins (+, herdacht op het Runnymede Memorial).

Beelden: ©
Datum registratie:
16/10/2006
Locatie:
CWGC Cement House Cemetery
Adres:
CWGC Cement House Cemetry, Boezingestraat, Langemark-Poelkapelle
Lengtegraad:
2°54’25.1″E
Breedtegraad:
50°54’18.0″N

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus