Remember Museum

Het echtpaar Schmetz zijn de bezielers van dit mooie museum dat gevestigd is in een oude hoeve (Les Beolles 4, Clermont).Het is vooral gewijd aan de Amerikaanse 1ste infanteriedivisie die de streek bevrijdde en er liggen heel wat stukken die door Amerikaanse militairen aan het museum zijn geschonken. Maak een afspraak voor een bezoek, tel/fax 087 44 61 81, www.remembermuseum.be). Het echtpaar is tevens de drijvende kracht achter verschillende luchtvaartmonumenten in de buurt. Het Remember Museum staat op een prachtige locatie. Parkeer je auto aan de kant van de Shermantank (dat staat chique voor een foto). Op de muren van het museum hebben verschillende Amerikaanse bezoekers hun naam geschreven, het getuigt van heel wat activiteit.

In een aparte ruimte bevinden zich tal van relicten van gecrashte vliegtuigen, o.a. deze van de Short Stirling BK817/AA-B die daar in de buurt is neergestort. Buiten relicten is er ook veel fotomateriaal te bekijken over deze crash.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 24/08/2006 | © Luc Meyvis, 8/11/2021
Datum registratie:
25/09/2006
Locatie:
Remember Museum
Adres:
Les Béolles 4, Thimister-Clermont
Lengtegraad:
5°53’02.0″E
Breedtegraad:
50°40’07.5″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer