Remember Museum

Het echtpaar Schmetz zijn de bezielers van dit mooie museum dat gevestigd is in een oude hoeve (Les Beolles 4, Clermont).Het is vooral gewijd aan de Amerikaanse 1ste infanteriedivisie die de streek bevrijdde en er liggen heel wat stukken die door Amerikaanse militairen aan het museum zijn geschonken. Best maak je een afspraak, tel/fax 087 44 61 81. Het echtpaar is tevens de drijvende kracht achter verschillende luchtvaartmonumenten in de buurt. Het Remember Museum staat op een prachtige locatie. Parkeer je auto aan de kant van de Shermantank (dat staat chique voor een foto). Op de muren van het museum hebben verschillende Amerikaanse bezoekers hun naam geschreven, het getuigt van heel wat activiteit.
 
Op blz. 179 van het patrimoniumboek raden we de lezer aan om eens langs te gaan in het Remember Museum van het echtpaar Schmetz. Stefan van Tigchelt ging er langs en meldde mij dat er een voetnoot ontbrak bij de tekst in het patrimoniumboek. Het museum is enkel geopend tijdens de eerste zondag van de maand, van 9 tot 18 uur. Voor groepen van minimum 10 personen kan een afspraak gemaakt worden: tel/fax 087 44 61 81.
 
 
 
Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 24/08/2006 | © Paul Van Caesbroeck, 24/08/2006 | © Paul Van Caesbroeck, 24/08/2006
Datum registratie:
25/09/2006
Adres:
Les Beolles 4

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer