Memorial met vermelding SLt Av William Cornesse – ook eerbetoon aan US airmen WWII

Guillaume ‘William’ Marie-Albert Joseph Cornesse, geboren te Stavelot op 13 maart 1890 en overleden in De Moeren, Frankrijk, 21 mei 1918.
Was student rechtswetenschappen aan de Universiteit van Luik op het ogenblik van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Melde zich als oorlogsvrijwilliger en kwam na zijn opleiding in de artillerie terecht. Volgde begin 1916 een opleiding tot officier. Eind 1917 ging hij als leerling-waarnemer naar het 3e Escadrille.
Op 21 mei 1918 regelde hij met piloot 1ste Sergeant René Vlieckx het artillerievuur boven Zarren waarbij ze werden geraakt door de Duitse luchtafweer. Vlieckx trachtte nog een noodlanding te maken maar raakte in tolvlucht en hun Sopwith 1 ½ Strutter crashte en vloog in brand. De twee inzittenden maakten geen enkele kans.
Ze werden allebei begraven in De Panne. Vlieckx werd na de oorlog overgebracht naar de stedelijke begraafplaats van Luik maar William Cornesse ligt nog steeds begraven in De Panne (Graf B 222).

Info van http://www.bel-memorial.org/ en de boeken Gebroken Vleugels van de Belgische Luchtvaart en The Belgian Air Service in the First World War.

Beelden: © Frans Van Humbeek | © Frans Van Humbeek, 28/07/2017
Datum gebeurtenis:
21/05/1918
Datum registratie:
24/02/2009
Adres:
Rue du Châtelet

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer