Graf van Sgt Leerling-Piloot Gilbert Delcon, Spitfire IX SM19

Gilbert Delcon, geboren te Bonheiden op 21 oktober 1928, overleden te Kortenbos op 14 januari 1952.

Sergeant Gilbert Delcon maakte deel uit van de 118e Promotie leerling-piloten die aan haar opleiding begon op 1 juli 1950. Enkele weken voor de geslaagde leerling-piloten van deze promotie hun vleugels zouden ontvangen, verongelukte Sgt Delcon. Hij stortte neer met Spitfire IX SM19 te Kortenbos (Sint-Truiden). Hij rust op de oude gemeentelijke begraafplaats van Bonheiden. Neem de eerste rij links als je het kerkhof binnen gaat, het 7de graf is dat van Gilbert Delcon.

De neef van Gilbert Delcon, zoon van een zus en genoemd naar zijn oom, Gilbert Van Hoeydonck, emigreerde in 1978 naar Australië waar hij les gaf aan de universiteit van Melbourne en later voor de regering van de deelstaat Victoria werkte. Na het overlijden van zijn moeder kreeg hij een doos vol herinneringen aan haar broer Gilbert Delcon met o.a. fotoalbums, brieven, documenten, handgeschreven nota’s, luchtvaartkaarten en het militair naamplaatje. Aan de hand van dit materiaal schreef hij een kortverhaal gebaseerd op het leven van zijn oom. Het verhaal is verkrijgbaar als e-story via verschillende kanalen aan de prijs van 0,99 dollar. Info over het boek, hoe het te kopen en het verhaal erachter zijn te vinden op de website van de auteur (https://gilbertvanhoeydonck.com/)

 

Beelden: © Steven Volckaerts, 26/10/2006
Datum gebeurtenis:
14/01/1952
Datum registratie:
25/09/2006
Locatie:
Graf van Sgt Leerling-Piloot Gilbert Delcon, Spitfire IX SM19
Adres:
Gemeentelijke begraafplaats, Kerkhofstraat, Bonheiden
Lengtegraad:
4°32’30.4″E
Breedtegraad:
51°01’24.0″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer