CWGC Ingoyghem Military Cemetery

Ingoyghem Military Cemetery telt 145 graven, slechts 62 daarvan zijn geïdentificeerde militairen. De begraafplaats werd aanvankelijk ingericht door de Duitse bezetter en er zijn dus ook 54 Duitse militairen begraven waarvan slechts 3 geïdentificeerd. Er werden 5 special memorials opgericht voor militairen waarvan de exacte begraafplaats onbekend is maar waarvan geweten is dat ze hier begraven zijn. Er werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ook nog drie gesneuvelden bijgezet.

Er is zowel een Royal Air Force bemanning begraven als een piloot van de Royal Naval Air Service.

De Royal Air Force bemanning was 2Lt Clement Forte Cave en 2Lt Hugh McNish van 108 Squadron. Op 22 oktober 1918 waren ze onderweg met hun DH.9 serial D1110 toen ze neergeschoten werden door Leutenant zur See Paul Achilles van Marine-Feldjagdstaffel 5.

Het slachtoffer van de Royal Naval Air Service was Flight Sub-Lieutenant Kenneth Marsden Van Allen. Op 4 mei 1916 keerde hij niet terug van een raid op het vliegveld van Mariakerke. Hij maakte deel uit van een formatie van 13 Caudrons en Breguets geëscorteerd door Nieuports, allen van de RNAS. Van Allen vloog met een tweemotorige bommenwerper Caudron G-IV serial 9118 van 5 Wing RNAS en raakte slaags met Flugmeister Benno Schlüter van 1 Marine Feldflieger Abteilung. Van Allen raakte blijkbaar gewond en crashte op het strand van Middelkerke. Schlüter lande naast zijn slachtoffer in een poging om te helpen maar stapte op een hoogspanningskabel, werd geëlektrificeerd en overleed. Van Allen overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Ze werden aanvankelijk zij aan zij begraven op het kerkhof van Westende. Na de oorlog werd het lichaam van Schutter Allen overgebracht naar Ingoyghem Military Cemetery terwijl Schlüter nu op het Duits kerkhof van Vladslo begraven is.

Beelden: © Luc Van Waeyenberge
Datum gebeurtenis:
22/10/1918, 22/10/1918, 04/05/1916
Datum registratie:
04/05/2008
Locatie:
CWGC Ingoyghem Military Cemetery
Adres:
CWGC Ingoyghem Military Cemetery, Pastoor Verrieststraat, Ingooigem, Anzegem
Lengtegraad:
3°26’05.5″E
Breedtegraad:
50°49’09.7″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer