Fouga CM-170R Magister (c/n 545) als blikvanger in autoshowroom

British & Sportscars is een bedrijf in Overijse dat prestigieuze wagens verkoopt aan een zeer select publiek. In 1983 is het opgericht door Gerard Dulait, sind 2018 staat Stéphane Meeremans aan het hoofd van het bedrijf.

British & Sportscars heeft een uitstekende naam opgebouwd en verkoopt niet alleen luxueuze wagen maar biedt ook topservice en advies aan een wereldwijd netwerk van veeleisende klanten. De showroom in Overijse is gevuld met Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Porsche, Rolls-Royce, … Ook luchtvaartliefhebbers zijn doorgaan geïnteresseerd in deze bolides. Voor ons is dé blikvanger in deze showroom de Fouga CM-170R Magister die boven de tentoongestelde wagens lijkt te scheren. De sierlijk gestroomlijnde jet past perfect boven de luxewagens.

Stéphane Meeremans, Managing Director: “Effectief, wij hebben deze Fouga Magister in onze showroom hangen, hetgeen een unicum is qua uitstraling voor ons bedrijf. De meeste binnen- en buitenlandse klanten herkennen ons door dit prachtige toestel. Dit vliegtuig kochten we in 2013 aan en het deed voornamelijk dienst bij de Patrouille de France. Het is nog volledig origineel, alle instrumenten zitten nog in de cockpit, enkel de motoren werden verwijderd. We hebben hem zelf volledig van de beschildering ontdaan. Dat heeft ons wel wat tijd gekost heeft maar het eindresultaat is verbluffend.”

De Fouga CM-170R Magister (c/n 545) heeft van 1971 tot 1979 dienst gedaan bij de Armée de l’air en de Patrouille de France. Het toestel was laatst gebaseerd op de Base aérienne 116 Luxeuil – Saint-Sauveur (Bourgogne-Franche-Comté).

In 1984 is het opgemerkt bij het Centre d’Expertise Aérienne Militaire (CEAM, Mont-de-Marsan, Landes) met code 118-DD. Op de voormalige Duitse luchthaven Flughafen Berlin-Tegel werd het in 1993 tentoongesteld. Een jaar later is het gereserveerd voor M. Vogt als F-GOGT, de registratie verwijst duidelijk naar de naam van die eigenaar. Mogelijk gaat het om Ursula Vogt, bestuurder van het ‘automotive’ bedrijf CGR Bedeville te Dampierre-les-Bois bij Montbéliard (regio Bourgogne-Franche-Comté.)

In 2001 en 2005 is de Fouga gestockeerd opgemerkt op de Aérodrome Lunéville-Croismare bij Nancy.
In 2009 is het toestel dan gestockeerd waargenomen in Dampierre-les-Bois, mogelijk dus bij CGR Bedeville.

Op 2 februari 2013 werd het met een truck naar Overijse gebracht waar het midden 2013 van de verflaag werd ontdaan. Op 12 maart 2016 werd het opgehangen in de showroom. De foto’s in de showroom in Overijse zijn genomen op 11 juli 2022.

 

 

Beelden: © British & Sportscars
Datum registratie:
28/7/2022
Eigenaar:
British & Sportscars
Locatie:
Fouga CM-170R Magister (c/n 545) als blikvanger in autoshowroom
Adres:
Hengstenberg 111, Overijse. Privé, voorafgaande toelating vereist.
Lengtegraad:
4°29’59.6″E
Breedtegraad:
50°46’48.5″N

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus