CWGC Strand Military Cemetery

Op het CWGC Strand Military Cemetery zijn 1162 militairen begraven maar slechts van 802 is de naam bekend. 799 zijn graven van de Eerste Wereldoorlog, 5 van de Tweede Wereldoorlog. Er zijn acht graven van Duitse militairen maar slechts één ervan heeft een gekend graf, de zeven anderen hebben een special memorial, vermoedelijk omdat de exacte plaats van hun graf niet gekend is. Het kerkhof kreeg zijn naam naar een loopgraaf genaamd “The Strand” in dezelfde buurt. Er liggen ook gesneuvelden die vanuit zeven andere, kleinere begraafplaatsen in de omgeving naar hier werden overgebracht.

Er zijn acht graven van Royal Flying Corps en Royal Air Force gesneuvelden:

Air Mechanic 2nd Class S McMahon, overleden op 29 juni 1917, reden onbekend.

Second Lieutenant Samuel Edward Carson, 20 jaar, piloot, en Second Lieutenant Trevor Emlyn Ockwell Hawkins, 18 jaar, waarnemer, beiden van 103 Squadron, overleden op 20 juli 1918.

Ze werden gedood tijdens een bombardementsopdracht; getuigen zagen boven Armentières, Frankrijk, hun DH.9 serial C6200 in een spin naar beneden gaan waarna een vleugel plooide en het toestel crashte. Ze waren het vermoedelijke slachtoffer van Ltn Paul Billik van Jasta 52 die een “Bristol Fighter” claimde over Warneton. Ze werden begraven op het La Basse-Ville kerkhof van Warneton en werden later overgebracht naar het Strand Military Cemetery.

Lieutenant Leslie Spencer Bowman, 20 jaar, piloot, en Second Lieutenant James Edward Power Clutterbuck, 23 jaar, waarnemer, beiden van 53 Squadron, overleden op 25 juni 1917.

Ze waren het slachtoffer van Manfred von Richthofen die hun RE8 (serial A3847) neerschoot bij Le Bizet, een dorpje bij Ploegsteert. De waarnemer, 2Lt Clutterbuck ligt begraven op Strand Cemetery terwijl zijn piloot Lt Bowman geen gekend graf heeft. Hij wordt herdacht op het Arras Flying Services Memorial in Frankrijk.

Lieutenant Bevis Heppel Bean, 27 jaar, piloot, en Lieutenant Edgar Thomas Philip, 22 jaar, waarnemer, beiden van 9 Squadron, overleden op 18 juni 1917.

Ze waren op een fotoverkenningsopdracht met RE8 serial A3255 toen we werden getroffen door Flak boven Passendale. Tot in 1930 hadden ze geen gekend graf maar dat jaar werd het Duits Nachtegaal Militaire Kerkhof te Merkem geruimd en de gesneuvelden elders herbegraven. Daarbij werden de graven van de Lieutenants Philip en Bean gevonden. Edgar Philip kon geïdentificeerd worden aan de hand van de gegraveerde initialen in zijn polshorloge. Het horloge is zo in het bezit gekomen van zijn neef Doug Hope-Johnstone.

Second Lieutenant Thomas McCarthy en Second Lieutenant Cecil William Somerville, beiden van 82 Squadron, overleden op 24 augustus 1918, tijdens een bombardementsopdracht met FK8 serial D5176. Ze werden brandend neergeschoten bij Warneton.

Beelden:
Datum registratie:
02/06/2009
Locatie:
CWGC Strand Military Cemetery
Adres:
CWGC Strand Military Cemetery, Rue de Messines, Ploegsteert, Comines-Warneton
Lengtegraad:
2°52’49.1″E
Breedtegraad:
50°43’57.9″N

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus