Tegelwand

In de voormalige Nav Room van het vliegveld van Brasschaat onderzochten we deze prachtige tegelwand. Een HF20 vliegt tijdens de Vliegweek van 1912 over Temse, er wordt beweerd dat de piloot Olieslagers zou voorstellen, die zou volgens zijn dochter nooit in Temse gevlogen hebben. Er werd een offerte gevraagd zijn om de tegels van de muur te verwijderen en ze te bewaren. Volgens onbevestigde bronnen stond het kunstwerk in de blok ‘G2,’ dat zou de stafblok geweest zijn van de Aéronautique Militaire. Kolonel Vlieger o.r. Eric Vormezeele meldde ons dat de tegelwand in de jaren zeventig gered werd van de vernieling en herplaatst in het gebouw aan de verkeerstoren.

Info april 2010. De tegelwand wordt overgebracht naar de luchtvaartsectie van het Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis. Dat is zeker een gepaste manier om de kwetsbare tegels te beschermen.

Op 21 juni 2010 kregen we bevestiging van het Luchtvaartmuseum dat de tegelwand inderdaad naar het museum werd overgebracht. Hij zou in de hoek van de Vieilles Tiges geplaatst worden.

Van 30 juni tot 30 september 2012 was de tegelwand te bekijken in Temse. Het kunstwerk werd uitgeleend voor de tentoonstelling ‘De internationale vliegweek in Temse – 1912’.

Beelden: ©Paul Van Caesbroeck, 25/10/2006 | ©Paul Van Caesbroeck, 25/10/2006 | © Frans Van Humbeek, 07/07/2012
Datum registratie:
08/11/2006
Eigenaar:
Defensie
Adres:
Vliegveld Brasschaat, Nav Room. Verplaatst naar Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus