Monument slachtoffers luchtoorlog

Dit luchtvaartmonument staat aan het Söhrenplein. Dit plein is gelegen langs de Diksmuidestraat als men Slijpe verlaat in de richting van de autostrade, het ligt naast het voetbalveld. Het monument staat aan de kant van het pleintje, temidden van de struiken, naast het verbroederingsmonument tussen Söhren en Slijpe.

Het monumentje is gemaakt uit een betonnen sokkel met bovenop een plaat met de volgende tekst:
“De slachtoffers van de luchtoorlog.
Tijdens de tweede wereldoorlog stortten er tientallen vliegtuigen van de geallieerden neer. Als herinnering aan de talrijke piloten en bemanningsleden die bij de crashes het leven lieten, werd dit monument op 11 november 2006 ter gelegenheid van de vredeswandeling onthuld.”
Onderaan de plaat bevinden zich twee afbeeldingen van een RAF Spitfire en een USAAF B17 (serial 237061, code B-LL.) Zowel wat de B-17 als de Spit betreft, werd niet bepaald gekozen voor een bepaald toestel van deze types, het voornaamste was de bezoeker een duidelijk beeld te geven van twee geallieerde vliegtuigen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serienummers en codes zijn ondergeschikt aan de afbeelding, zoek dus niet naar de betekenis van de codes.

Het monument werd opgericht en onthuld door de Gemeente Middelkerke op 11 november 2006. Het idee tot plaatsing van dit plakket komt van de gemeente, waarbij de heemkring de nodige ondersteuning gaf.

Beelden: © Wilfried Decreton
Datum inhuldiging:
11/11/2006
Datum registratie:
26/11/2006
Adres:
Söhrenplein

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus