101st Airborne Memorial – Bois Jacques

Het verhaal van de strijd om het Bois Jacques langs de weg van Bizory naar Foy hebben we al beschreven bij het monument voor Easy Company.

Iets verder langs dezelfde weg staat een tweede gedenkteken, ditmaal voor de 101st Airborne Division. Het ontwerp was van Robert Remacle die ook de ‘Screaming Eagle’ op de Mardasson site ontwierp. Het monument werd ingehuldigd op 29 mei 2015 en bestaat uit een gemetselde sokkel met daarbovenop de afbeelingen van een soldaat, een kerk en een tank en onderaan in de sokkel een marmeren plaat met een tekst. Helaas is het gedenkteken al kort na de inhuldiging herhaaldelijk het slachtoffer van vandalen geworden. Op 4 april 2016 berichtte een website dat het gedenkteken al voor de vierde keer beschadigd werd. De ontwerper besloot dan maar de beschadigde elementen te verwijderen en waarschijnlijk heeft hij het opgegeven om kosten en moeite te doen voor de herstelling. Tijdens ons bezoek in de zomer van 2019 was alleen de sokkel nog zichtbaar, alle andere elementen waren verwijderd.

Beelden:
Datum gebeurtenis:
00/12/1944
Datum inhuldiging:
29/05/2015
Datum registratie:
21/11/2019
Locatie:
101st Airborne Memorial – Bois Jacques
Adres:
Langs de weg van Bizory naar Foy (weg zonder naam); volg vanuit Bizory de wegwijzers naar Foy en Bois de la Paix

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus