Schuilkelder WOII Knesselare

Deze goed bewaarde schuilkelder werd in 1942-1943 gebouwd. Dit is een andere schuilkelder dan deze in de deelgemeente Ursel (zie database).

Tijdens Open Monumentendag 2011 (OMD in het kader van ‘Conflict’) kwamen ongeveer 2.000 bezoekers de erfgoedlocaties in de landelijke gemeente Knesselare bezoeken.  De fusiegemeente Knesselare heeft twee schuilkelders (een op grondgebied Ursel en een op Knesselare, beiden zie database).
De schuilkelders zijn enkel bij speciale gelegenheden (vb. Open Monumentendag) onder begeleiding open voor het publiek.
De schuilkelder van Knesselare werd tot in de jaren 1980 nog gebruikt als ‘kantoor’ voor de civiele bescherming en is dus minder authentiek dan die in Ursel. De kelder in Knesselare werd nadien immers wat ‘aangekleed’.
De oorsponkelijke toegang van de schuilkelder van Ursel werd dichtgemetseld met een dikke laag beton en nu kan men enkel via een rioolputladder naar binnen langs het mangat.
Gezien het grote succes van OMD plant Knesselare in de toekomst wel nog activiteiten om de kelders op gepaste tijdstippen toch open te kunnen stellen voor het publiek.
Met dank aan Nele Desimpelaere, cultuurbeleidscoördinator Kensselare (info 6 december 2011).

 

Beelden: © Nele Desimpelaere, 2011
Datum registratie:
05/12/2011
Adres:
De Plaats

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus