Monument voor P-51 piloten 1st Lt Robert Homuth en Cpt Carroll McElroy

Info Omer ‘Boomer’ Vanden Bosch (28 september 2017) en Radio Delta Regionieuws:
Wings Of Memory (www.wingsofmemory.be) onthulde op 28 september 2017 een monument voor de twee Amerikaanse piloten van P-51 Mustangs, die in de ochtend van 31 mei 1944 in botsing kwamen en waarvan één neerstortte te Zandbergen (‘t Hoeksken) en de andere te Onkerzele. 1st Lt Robert Homuth overleefde de crash niet en ligt begraven op het Amerikaanse kerkhof in Neuville-en-Condroz. Captain Carroll McElroy overleefde de crash maar werd door de Duitsers gevangen genomen in Zandbergen. Hij vocht nadien in de Koreaanse oorlog en overleed in 1995. Hij ligt begraven op het Arlington National Cemetery.
Wings of Memory werkte vier jaar aan dit project en wist zelfs restanten van het vliegtuig te bergen en over te maken aan het museum van het 335 Fighter Squadron op de Seymour Johnson Air Force Base in North-Carolina, waartoe beide piloten behoorden.
Bij de onthulling van het monument waren heel wat hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn, ook familieleden van de piloten woonden de plechtigheid bij.
Twee F-16 van de Belgische Luchtmacht overvlogen het monument. Een delegatie van het 335 FS was aanwezig en vloog met de Stinson AT-19 Reliant van Remco Sijben over het monument. Na de onthulling verbroederden ze nog gezellig met het team van Wings of Memory.
Beelden: © Omer Vanden Bosch, 28/09/2017
Datum gebeurtenis:
31/05/1944
Datum inhuldiging:
28/09/2017
Datum registratie:
09/10/2017
Adres:
Hoek Lestpolderstraat en Lindeveldstraat

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus