Léon Stampelaan (Deurne)

Léon Marie Ghislain Stampe, geboren op 11 november 1909, was de zoon van de legendarische Jean Stampe. Samen met Maurice Vertongen stond Jean Stampe aan de wieg van de firma Stampe & Vertongen. Léon Stampe volgde in de voetstappen van zijn vader en haalde zijn militair vliegbrevet op 16 oktober 1931 maar verliet de Militaire Luchtvaart drie jaar later. Hij kwam op 5 oktober 1935 om het leven bij zijn tweede vlucht met het prototype SV.10. Léon had weinig of geen ervaring met meermotorige vliegtuigen. Hij kwam om het leven samen met de ingenieur van de firma S&V, George Ivanow.

 

 

De foto’s (archief Jean Dillen) tonen:
Leon Stampe, zoon van Jean Stampe en tevens testpiloot bij het bedrijf,  voor het prototype van de SV-5.
 
 
Wallace Perry (met zonnebril) met auteur Jean Dillen voor het straatnaambordje van de Leon Stampelaan. Hij was de zoon van een Amerikaans-Vlaams gezin en woonde met zijn familie in Deurne. Hij werkte enkele jaren bij Stampe tot in 1940 de oorlog uitbrak.
Beelden: © Archief Jean Dillen | © Archief Jean Dillen | © Archief Jean Dillen
Datum gebeurtenis:
05/10/1935
Datum registratie:
01/06/2014
Eigenaar:
Stad Antwerpen
Adres:
Léon Stampelaan

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus