Graven van Leading Aircraftman Reginald John Parsons, RAF, en Third Officer Basil Frederick Wrightson, ATA

Op de oude stedelijke begraafplaats van Ronse werden enkele Commonwealth militairen begraven. De begraafplaats telt 20 CWGC-graven, waarvan 2 uit de Eerste en 18 uit de Tweede Wereldoorlog. Een van de graven van de Tweede Wereldoorlog is van een niet-geïdentificeerde gesneuvelde. Er zijn twee graven met een luchtvaartconnectie.

Leading Aircraftman Reginald John Parsons, Royal Air Force Volunteer Reserve, overleden op 15 april 1945. Op het tijdstip van zijn overlijden maakte hij deel uit van 140 Wing maar de omstandigheden zijn niet gekend.

Third Officer Basil Frederick Wrightson van de Air Transport Auxiliary (ATA), omgekomen op 13 februari 1945. De piloten van de ATA waren belast met het afleveren van vliegtuigen die van de lopende band rolden in de vliegtuigfabrieken of die een groot onderhoud of een belangrijke herstelling ondergingen. Ze vlogen de vliegtuigen over naar ‘Maintenance Units’ en vandaar naar de operationele eenheden. Wrightson was onderweg met een Spitfire XVI, serial TB329, toen hij de controle over zijn toestel verloor in slechte weersomstandigheden. Hij crashte te Opbrakel.

Beelden: © Georges Lecomte
Datum gebeurtenis:
15/04/1945
Datum registratie:
17/11/2006
Locatie:
Graven van Leading Aircraftman Reginald John Parsons, RAF, en Third Officer Basil Frederick Wrightson, ATA
Adres:
Gemeentelijke begraafplaats, Engelsenlaan, Ronse
Lengtegraad:
3°35’06.4″E
Breedtegraad:
50°44’38.4″N

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus