Impressie 2018 (deel 1) – Militair

Werchter, 31 december 2018. Het verzamelen van beklijvende beelden om het spottersjaar samen te vatten is ook dit jaar een eitje. Keuze genoeg, we werden weer verwend! De moeilijkste opdracht wordt wederom het schrijven van een passende openingsparagraaf die de beelden moet begeleiden. Alhoewel, als ik het zo bekijk, is dat bij deze ook weer opgelost!

2018 werd jaar van de eerste MAX’en, van Sukhoi SuperJets (die echter geen lang leven beschoren waren) en van bezoekende vips op Brussels Airport dankzij enkele grote internationale overlegmeetings bij de Europese instellingen.

Geniet alvast van het eerste deel van de foto’s die Giovanni, Guy en Kevin voor jullie verzamelden! Hierin komen de militaire bezoekers aan bod.

Kevin Cleynhens

Het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump had ook dit keer weer heel wat voeten in de aarde. Gelukkig konden de spotters genieten van enkele indrukwekkende toestellen, zoals deze Lockheed Martin C-130J-30 Hercules 08-8603. (Foto Kevin Cleynhens)

Deze C-130H 93-1563 van de Georgia Air Guard maakte eveneens deel uit van de vooruitgeschoven teams gelinkt aan het bezoek van de Amerikaanse president in juli. (Foto Kevin Cleynhens)

De CASA C-295M 016 bracht begin oktober een bezoek aan Brussels Airport. (Foto Kevin Cleynhens)

De Hongaarse luchtmacht onderging een ware transformatie in 2018. De oudere transportvloot daterenduit het Sovjettijdperk werd vervangen door een Falcon 7X en deze A319-112 met registratie 605. (Foto Kevin Cleynhens)

Onder de noemer ‘best zeldzaam’ valt deze Ilyushin IL-76MD van de Oekrainse luchtmacht. Tijdens de vliegshow op Kleine Brogel werd de transporter geparkeerd op Melsbroek. (Foto Giovanni Verbeeck)

Het leuke aan deze Gulfstream C-20G (de militaire variant van de Gulfstream IV) is de vrachtdeur die zich in de rechterzijde van de romp bevindt. (Foto Kevin Cleynhens)

De Amerikaanse luchtmacht is de grootste gebruiker van de Boeing C-17A Globemaster III. De Canadese luchtmacht heeft ook een aantal van deze impressionante vrachtvliegtuigen in dienst, waaronder deze 177705. De Canadezen kennen dit type als de CC-177. (Foto Kevin Cleynhens)

Als niet-militaire spotter was deze Grumman C-2A Greyhound van het vliegdekschip USS Harry S. Truman toch een van de mooiste militaire bezoekers dit jaar op Brussels Airport. Samen met een andere Greyhound kwam men NAVO Secretaris-Generaal Jens Stoltenberg en een aantal (bevoorrechte) journalisten ophalen voor een bezoek aan het vliegdekschip dat zich op dat moment voor de Britse kust bevond. (Foto: Kevin Cleynhens)

Deze Boeing 737-7DT (BBJ) A36-001 van de Royal Australian Air Force (RAAF) landde twee dagen voordien met een escorte van twee Belgische F-16s. Aan boord van de BBJ zat de Gouverneur-generaal van het Gemenebest van Australië Peter Cosgrove voor een officieel staatsbezoek. (Foto Kevin Cleynhens)

Naar aanleiding van de 70e verjaardag van het 21e smaldeel van de 15e Wing werd deze Embraer ERJ-135LR CE-02 getooid met een knappe staartbeschildering. (Foto Kevin Cleynhens)

Gemiddeld komt deze Boeing 737-74V (BBJ) FAC 0001 minstens een keer per jaar naar Brussel. Na jaren is het me eindelijk gelukt deze (met als toemaatje een prachtig contrasterende achtergrond) op de gevoelige plaat vast te leggen. (Foto Kevin Cleynhens)

Wat voor sommige spotters doorgaat als een ‘koekendoos’ is voor andere spotters een pareltje. Deze Twin Otter F-RACD van de Franse luchtmacht werd voorzien van een ‘50 tinten wit’ kleurenschema. (Foto Kevin Cleynhens)

Militair geweld op baan 07L in de vorm van een Boeing 767-2EY(ER) oftewel een KC-767A tankvliegtuig met registratie MM62229 van de Italiaanse luchtmacht. (Foto Kevin Cleynhens)

Zo’n Piaggio P-180 Avanti van de Italiaanse Carabinieri (M.M.62246/CC112) blijft toch altijd een tripje naar de luchthaven waard…  (Foto Kevin Cleynhens)

… en dat geldt zeker voor een Piaggio Avanti (M.M.62249/GF-19) van de Italiaanse Guardia di Finanza! (Foto: Kevin Cleynhens)

De Airbus A310-304 T.22-1 van de Spaanse regering draagt sinds een tijdje nu ook Reino de España titels. (Foto Kevin Cleynhens)

Sinds midden 2018 draagt deze BAe 146 CC.2 ZE700 bijkomende markeringen voor de 100e verjaardag van de Royal Air Force. (Foto Kevin Cleynhens)

Bij de Royal Air Force is de A330-243MRTT gekend als de Voyager KC.3. Op 11 juli 2018 bracht de ZZ336 een bezoek aan Brussels Airport. (Foto Kevin Cleynhens)

Picture of Kevin Cleynhens

Kevin Cleynhens

Is gefascineerd door luchtvaart in het algemeen. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de burger- en zakenluchtvaart. Ook oudere vliegtuigen kunnen hem bekoren. Hij spendeert een groot deel van zijn tijd aan luchtvaartfotografie. Daarnaast verzamelt hij sinds jaren veiligheidskaarten. Hij is dan ook fier op een collectie van 8000 safety cards.

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus