Manoir d’Anjou, vroeger RAF Transit Camp

Op 20 september 2007 ging Thierry Cardon naar de Manoir d’Anjou, niet ver van de voormalige renbaan van Stokkel, nu het Centre Sportif de Woluwe-St.-Pierre.
Na de bevrijding werd deze Manoir gebruikt als Belgian Recruiting Mission. Hier werden jongeren aangeworven voor de Belgische sectie van de RAF. De RAF genoot een hoog aanzien en het aantal vrijwilligers dat zich wou inlijven was dan ook zeer groot. In deze Manoir kregen de toekomstige rekruten onderdak, ze ondergingen een medisch onderzoek en kregen hun uitrusting. Iedere week vertrokken een drietal groepen van telkens een vijftigtal aspirant-piloten of technici uit de Manoir om via Blankenberge of Oostende de vliegscholen van Snitterfield of later Bottisham (nabij de luchtmachtbasis Snailwell) te vervoegen. Vanaf januari 1945 werd de Manoir officieel een Transit Camp. Tussen februari en maart 1946 verlaten de Belgische leerlingen Bottisham en Snailwell om hun opleiding verder te zetten in België. Het Transit Camp verloor zijn betekenis en op 31 augustus 1947 werd het ontbonden.

Beelden: © Thierry Cardon, 11/2007 | © Thierry Cardon, 11/2007
Datum registratie:
29/12/2007
Adres:
Nabij de voormalige renbaan van Stokkel

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus