Graven van de bemanning van Hampden AE244 EQ-P 408 Sqn

Op het kerkhof van Zevendonk (een gehucht van Turnhout) rusten Sgt Herbert Cheval Archer Warr, navigator-bommenrichter, RAAF; Sgt Clarence Franklin Lloyd, radiotelegrafist en eerste schutter, RCAF en Sgt Harold Price, tweede schutter, RAF.
Hun Handley Page Hampden AE244 EQ-P van 408 Sqn RCAF was op 31 juli 1942 om 23.39 uur opgestegen op Balderton (UK), met Düsseldorf als doelwit. Het toestel werd neergeschoten door nachtjager Oberfeldwebel Fritz Schellwat, opgestegen van Sint-Truiden. De Hampden stortte neer om 3.35 uur in Zevendonk. Piloot Sgt Orval Milford Nelson overleefde de crash en werd krijgsgevangen genomen.
Zie het monument in Zevendonk (Turnhout) voor meer info.

Info Jos Verhaeren (29 mei 2019):
De huidige kerk van Zevendonk is de Onze-Lieve-Vrouwekerk die tegen de zuidrand van het gehucht ligt en gebouwd werd ergens in de jaren zeventig ter vervanging van het kerkje op de begraafplaats. Dit kerkje was er nog tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd afgebroken in de jaren tachtig. Vóór dit kerkje stond er een kapel; vandaar de straatnaam: Kapelweg.
De begraafplaats rond het kerkje werd gebruikt tot 1971. Het huidige kerkhof van Turnhout ligt nu tegen de buitengrens ten N.W. van de stad.

Beelden: ©
Datum gebeurtenis:
01/08/1942
Datum registratie:
17/11/2006
Locatie:
Graven van de bemanning van Hampden AE244 EQ-P 408 Sqn
Adres:
Kerkhof gehucht Zevendonk, Kapelweg, Turnhout
Lengtegraad:
4°56’58.7″E
Breedtegraad:
51°17’32.1″N

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus