Herdenkingskruis Dakota KG399 233 Sqn

Op het einde van de Poederstraat in Arendonk vinden we dit herdenkingskruis. Het staat aan de linkerkant van de straat, op het terrein van de NV Ravago Plastics, tevens de crashplaats van de Dakota. Ten tijde van de crash was Ravago een fabriek voor springstoffen.

Het kruis staat er voor de gesneuvelde bemanningsleden van de RAF Dakota KG399 (c/n 12434) van het 233 Sqn die neerstortte op 21 september 1944. Het vliegtuig werd neergehaald door een Fw 190.
Kwamen om het leven : Pilot F/O Ades Michael en Second Pilot F/Sgt Dorville Kenneth. Navigator P/O Dyer Frederick, W/O Hickey Jack, CPL North A., CPL Scott R.L., DVV Warner J. en DVV Woodcock G. konden het toestel tijdig met hun parachute verlaten. De laatste vier werden krijgsgevangen genomen, een van hen zou gestorven zijn in krijgsgevangenschap.

Beelden: ©Stefan Van Tigchelt | ©Stefan Van Tigchelt
Datum registratie:
13/02/2006
Adres:
Poederstraat

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus