Een overzicht van grote en kleine luchtvaartevenementen, met de nadruk op activiteiten in en rond België.


Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Herdenking crash Halifax OM-W

12 mai | 10:30 - 14:00

Free

Tijdens de nacht van 12 – 13 mei 1944 werd door het 426ste Royal Canadian Air Force Squadron een bombraid uitgevoerd boven Leuven.
De Halifax met als rompcode “OW-M for Mother” kwam in het vizier en werd onderschept door een ME 110. De zware bommenwerper stortte neer in een moeras te Schendelbeke bij Geraardsbergen. Niemand van de achtkoppige bemanning – zeven Canadezen en een Brit – overleefde de crash. Het zou hun derde missie worden. Vijf van de acht jonge vliegeniers werden geborgen, drie ervan bleven jaren vermist.
80 jaar later zal Wings of Memory op Zondag 12 mei 2024 een herdenking organiseren op de begraafplaats te Geraardsbergen waar de Crew van ‘M for Mother’ ligt begraven.
Graag nodigen wij u uit voor deze herdenking. Er is contact met familieleden van de toenmalige crew en het bijzondere is dat ze aanwezig zullen zijn die dag.

Details

Date:
12 mai
Time:
10:30 - 14:00
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Wings of Memory
View Organizer Website

Venue

Begraafplaats Geraardsbergen
Oudenaardsestraat 227
Geraardsbergen, 9500 Belgium
+ Google Map

  • Uw evenement ontbreekt? Laat het ons weten via het contactformulier en we nemen het op.
  • Hoewel alles in het werk is gesteld om deze gegevens te controleren, kunnen datums wijzigen of kunnen evenementen geannuleerd worden.
  • In geval van twijfel wordt sterk aangeraden om dit te controleren via website van de organisator

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus