Boutique vliegmaatschappij Vizion Air gaat van start

HF_Vision Air_0.jpg

Antwerpen, 23 januari 2013. Onder de slogan “As of today… Vizion is in the Air!”, zijn op de Antwerpse luchthaven de kantoren opengegaan van een nieuw luchtvaartbedrijf: Vizion Air. Maar … vergis U niet! Vizion Air is geen vliegbedrijf als een ander.

Uit de Vizion Air brochure: ‘Vizion is the art of seeing the invisible.’ (Jonathan Swift)

Het begin: The Aviation Factory
Vizion Air is het nieuwste geesteskind van de Antwerpse vliegtuigbroker Carl Legein en mede-aandeelhouder Benoit Duvivier die, de klok rond, 7 dagen op 7, beroep doen op een eigen Fokker 50, zo nodig en waar nodig uit te breiden met vliegtuigen uit de vliegtuigportefeuille van The Aviation Factory; dat zijn 39 vliegtuigtypes met plaats voor drie tot 400 passagiers.

De Fokker 50 waarmee Vizion Air een top-service wil aanbieden. (Foto Vizion Air)

The Aviation Factory van de heren Legein en Duvivier organiseert vluchten allerhande waaronder productlanceringen en incentives, sportcharters, overheids-, congres- en VIP-vluchten. Het bedrijf helpt ook lijn- en chartermaatschappijen die op zoek zijn naar vervangtoestellen of extra vliegtuigen nodig hebben tijdens piekperiodes. The Aviation Factory is eveneens bekend voor zijn last-minute zakenjetwebsite Jethopper (http://www.jethopper.net).

Het Antwerpse The Aviation Factory is met een jaaromzet van 15 miljoen euro, marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat. Wie alhier een vliegtuig behoeft, kan ervan op aan dat deze air charter broker de klus klaart.

Twaalf mensen zijn voor the Aviation Factory werkzaam, ook in kantoren in Nederland en Frankrijk.

Fokker ahoy!
Het toestel dat Vizion Air voor haar boutique airline vliegt, is een Fokker 50. De keuze voor dit turbopropvliegtuig is niet alleen gebaseerd op haar vintange-uitstraling maar ook om de hoge inzetbaarheid van de kist. Haast veertig maatschappijen op de vijf continenten maken gebruik van dit vliegtuig waarvan er 208 stuks werden gebouwd. Deze Fokker biedt volop ruimte aan passagiers en/of vracht en is geroemd voor de betere operationele kost. Voor de passagier is het belangrijk dat de Fokker 50 over een cabine beschikt die een vergelijk met deze van de Boeing B737 of B757 kan doorstaan en waar ook persoonlijke bagage boven de hoofden kan worden weggeborgen. Een ruimte om kledij op te hangen, is eveneens aanwezig. De tussenruimten tussen de zetels is genereus want Vizion Air biedt tien centimeter meer ruimte dan de charter airlines Jetairfly en Thomas Cook. De Fokker 50 van Vizion Air zal worden gevlogen door het Nederlandse Denim Air die als allround dienstenaanbieder vluchten uitvoert voor rekening van tal van andere luchtvaartmaatschappijen.

Uit de Engelstalige brochure: ‘With Vizion Air, we have a tool in hands to shape the entire journey to your dreams. We run the show. And we do not say ‘No’ to any idea to make your journey even more inspiring. With our partners we create you every possible journey.’ (Foto Vizion Air)

‘boutique airline’
Het gebruik van de Fokker 50 van Vizion Air als boutique airline zal door de klant op geheel eigen wijze kunnen worden ingevuld. “Op die manier kan iedere klant voor zijn passagiers een eigen product definiëren,” zo zegt Carl Legein. “Dat is alleen maar mogelijk”, zo vult Marco De Jong, verantwoordelijke marktontplooiing aan, “omdat de vliegtuigen die we inzetten, grotendeels door Vizion Air zelf beheerd worden.”

Het is de klant die de bestemming, route en uurrooster bepaalt in functie van de eigen agenda. Zo verleent de klant zijn persoonlijke toets aan de vlucht. Hij bepaalt ook wat aan boord wordt geserveerd: een vlugge snack of een driegangendiner van hoog niveau op FL210, bijvoorbeeld. Wie ervoor kiest, kan het bedrijfslogo op de hoofdsteunen van de stoelen laten aanbrengen en zelfs op de buitenkant van het toestel.

Een projectleider van Vizion Air begeleidt de klant van A tot Z bij zijn charterproject. “Samen met een geaccrediteerde reisagent kunnen wij zelfs op maat gemaakte reispackages ontwikkelen”, zo verduidelijkt Marco De Jong nog graag.

Verder laat Vizion Air check in en boarding gebeuren via de General Aviation terminal en dus niet noodzakelijk via de gewone passagiersterminal. Met het aanvliegen van kleinere luchthavens is de bestemming van de klant doorgaans sneller bereikt. In onze regio hebben we het dan over de luchthavens van Antwerpen, Brussels Airport, Oostende, Kortrijk, Charleroi, Luik, Luxemburg, Rijsel, Maastricht, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Eindhoven.

‘The aircraft’s look and feel will be customized to your needs and even the cabin attendants will be on the level of your expectations. Their empathy will make you feel at home at 21 000 feet. You will beg for a headwind!’ … Aldus Vizion Air. (Foto Vizion Air)

Ultiem reisgenot
Naast de à la carte-charters zal Vizion Air in beperkte mate lijnvluchten aanbieden en speciale charters organiseren in het kader van bijzondere sport- en cultuurevenementen. Zo vliegt Vizion Air op 22 maart naar Kopenhagen voor een bezoek aan Blue Planet dat precies op die dag de deuren opent. De Fokker zal vanuit de lucht een mooi zicht bieden op het grootste aquarium van Noord-Europa dat zal worden bezocht onder begeleiding van een projectarchitect (www.youtube.com/watch?v=NNlqO6W9LwI). Ook een trip in rib boats naar de twintig gigantische Middelgrundens’ windturbines in zee, staat op het programma. Naast een gourmetmaaltijd met zicht op wat leeft in het nieuwe aquarium, staat verder een bezoek op het programma aan Fritz Hansen, het Deense meubeldesignbedrijf waar ooit de bekende Arne Jacobsen voor werkte.

Nog in de loop van het jaar zijn vluchten voorzien naar Formule I GP’s (27/4) met VIP-arrangement, inbegrepen een meet and greet met de piloten. Ook vliegt Vizion Air naar de paardenraces van the White Turf St. Moritz met verblijf in het mythische Kulm Hotel en met activiteiten als bobsleeën, skikjöring, snowkiting of koffieslurpen in het al even mythische Café Badilatti of het nippen van één van de 2.500 soorten whisky in the Devil’s Place met rookkamer onder het genot van de beste sigaar. Vizion Air vliegt op 29/4 naar Baselworld 2013 waar horloges en juwelen de dienst uitmaken. Ook brengt het nieuwe vliegbedrijf gegadigden op 22/6 naar de 90ste verjaardag van de 24 Uren van Le Mans waar eventjes achter het stuurwiel mag worden plaatsgenomen en op 31/8 doet Vizion Air de Regata Storica te Venetië aan.

Vizion Air, de tailor-made boutique airline. (Foto Vizion Air)

Zoals bij aanvang van het artikel gesteld is Vizion Air geen luchtvaartmaatschappij als een ander: met dit nieuwe vliegbedrijf komt het ultieme genot van persoonlijk reizen binnen onmiddellijk handbereik.

Voor meer info: Vizion Air, Lindbergh Suite, Luchthavenlei 1 Bus 71, 2100 Antwerpen. T: +32 3 239 60 00, M: +32 475 802 143, marco@vizionair.aero, www.vizionair.aero

BannerXpress
En nog dit, sedert 3 september 2012 heeft The Aviation Factory op Brussels Airport een BannerXpress geïnstalleerd.  Met enkele simpele handgrepen kan binnen enkele minuten uit de machine een vlaggenstrook tevoorschijn getoverd worden met persoonlijke boodschap van een grootte naar keuze. Het is de perfecte manier om iemand mee op te pikken, uit te wuiven, of, jazeker, ten huwelijk te vragen … “Vizion Air, will you marry me?!

Guido Bouckaert
Foto’s: Vizion Air

Picture of Guido Bouckaert

Guido Bouckaert

Guido, een uitdovende PPL die voor reportages mee vloog in +120 vliegtuigen en in acht types vloog als PIC, is de jongste nestor onder de Vlaamse verslaggevers over luchtvaart. Zijn teksten worden wereldwijd geplaatst in gedrukte en digitale media. Guido maakte vroeger deel uit van de redactieraad, vandaag pent hij als gastauteur.

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus