Inventarisatie van ons luchtvaartpatrimonium

door webmaster

Begin 2007 publiceerden we een eerste inventaris van ons luchtvaartpatrimonium. Niet alleen luchtvaartliefhebbers maar ook het groot publiek krijgt meer aandacht voor ons rijk luchtvaartverleden. Uit verschillende hoeken, zowel nationaal als internationaal, komen veel bruikbare reacties die we verwerken in een databestand. Dit gegevensbestand is voor iedereen toegankelijk. Uw feedback wordt zo snel mogelijk verwerkt.

 

Bezoek onze database via www.aviationheritage.eu

 
0
Sites
0
Foto's

Hangar Flying raakte actief betrokken bij de bescherming van monumenten. Dankzij lokale initiatieven van vele deskundige medewerkers verkreeg onze vzw het peterschap over twee pilotengraven op het Schoonselhof (zie database Vanpée en Ciselet). Dankzij het initiatief van Hangar Flying werden de ronde vliegtuigloodsen en de kalibreerschijf van het Grimbergse vliegveld beschermd als monument. Ook op het vliegveld van Grimbergen onthulden we in 2016, samen met de Noorse vereniging Scramble, een monument voor de 132 (Norwegian) Wing. In het buitenland waren we actief betrokken bij de plaatsing van een monument voor de slachtoffers van de vliegtuigramp met de Sabena DC-6 OO-SDB en met de Belgische Luchtmacht C-47 K-14 (zie database Terminillo en Dumfries).

We volgen permanent de status van bedreigde monumenten en uw feedback is daarvoor onmisbaar. Initiatieven voor de bescherming van ons luchtvaartpatrimonium worden door Hangar Flying daadwerkelijk gesteund.

In aanwezigheid van familieleden van omgekomen bemanningsleden en passagiers werd op 6 juni 2010 op een bergkam nabij de Monte Terminillo (Italië) een monument onthuld ter nagedachtenis van het ongeval met de Sabena DC-6 OO-SDB.
Op het vliegveld van Grimbergen plaatste Hangar Flying in 2016, in samenwerking met Scramble, een monument voor de 132 (Norwegian) Wing. Twee Noorse squadrons (331 en 332) waren eind 1944 samen met twee Britse squadrons (66 en 127) gebaseerd op Grimbergen B60. Scramble is de vereniging van nazaten van Noorse oorlogspiloten.

Aanvullingen voor de database zijn bijzonder welkom. Signaleer fouten, nieuwe monumenten, de staat van oude gedenkstenen en graven, de precieze locaties van ons erfgoed, enz. Onze belangrijkste doelstelling is een zo accuraat mogelijke inventaris samen te stellen van ons luchtvaartpatrimonium. Hangar Flying biedt u een ideaal platform om informatie over ons luchtvaarterfgoed met iedereen te delen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer