Resten V1-lanceerinstelling

In augustus 1944 waren er in West-Vlaanderen enkele lanceerinrichtingen in aanbouw. Meestal resten ons enkel de betonnen funderingen. De lanceerhellingen lagen klaar als een soort van bouwpakketten maar werden vrijwel nooit afgewerkt. Uit respect voor de dwangarbeiders die hier werden tewerkgesteld, hebben we in onze monumentenlijst ook resten opgenomen van deze V1-installaties. Het onderzoek naar deze V1-installaties werd vooral gevoerd door de 6de Industriële Wetenschappen van het VTI-Ieper (2004/2005,) het was een onderdeel van een geïntegreerde proef. Het is prachtig voorbeeld hoe geschiedenis en monumenten kort bij de jongeren kunnen gebracht worden. De begeleidende leerkrachten (Johan Vanbeselaere en Luc Vanackere) verdienen beslist een mooie vermelding. Meer informatie kan je vinden op hun website http://www.wimme.net/spemme/index.

Een dubbele en twee enkele schansblokken zijn bewaard gebleven in Elverdinge en liggen uitgegraven in een weide. We vinden de resten in een weiland aan de Gasthuisstraat, een zijstraat van de Steentjesmolenstraat, niet ver van het bedrijf Sanitair Vanoost.

Beelden:
Datum gebeurtenis:
1944
Datum registratie:
23/09/2006
Adres:
In een weiland aan de Gasthuisstraat

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus