Overblijfselen van fundering radarinstallatie « Meise »

Steven Volckaerts, 24 maart 2008.

De funderingen van de Wurzburg staan op twee locaties.

Een staat in een bosje langsheen de Hoevestraat maar net over de gemeentegrens en dus eigenlijk op grondgebied van de gemeente Werchter. Deze fundering (N50′ 98144, E4′ 73281) is moeilijk te bereiken door de wildgroei.

De andere fundering (zie foto) is terug te vinden aan de andere kant van de Veldonkstraat (verbindingsweg Tremelo – Betekom) in een klein zijstraatje, deze fundering staat achter een omheining en is moeilijk te bezoeken.

Volgens Jan Van Der Elst zou de radarpost wel degelijk in gebruik zijn geweest en waren er vele Duitse en Tsjechische soldaten, zelfs vrouwelijke militairen, aanwezig. Alle gebouwen waren in hout behalve de wasserij, deze was in steen. Een aantal barakken zouden na de oorlog zijn opgekocht door een pastoor uit het Brugse die er een noodkerk mee gebouwd heeft. Met de stenen van de wasserij werd er een ander huis gebouwd in Tremelo.

Jan weet zeker dat er twee radars stonden van het type Wurzburg en zeker een Freya, hij meent zich nog te herinneren dat er een tweede Freya zou gestaan hebben maar kan dit niet met zekerheid zeggen.

Beelden: © Steven Volckaerts, 09/03/2008
Datum registratie:
26/03/2008
Locatie:
Overblijfselen van fundering radarinstallatie « Meise »
Adres:
Veldonkstraat (verbindingsweg Tremelo – Betekom) in een klein zijstraatje – privé

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus