Museum in pachthof

Peter Celis signaleerde ons deze interessante plaats om te bezoeken in de buurt van Sint-Truiden. “Het Pachthof” in de Thewitstraat 8 te Borlo (Gingelom) is een 400 jaar oude vierkantshoeve die door eigenaar Rohnny Schils omgetoverd werd in een waar museum, met vooral aandacht voor het leven van de Amerikaanse soldaten tijdens de Slag om de Ardennen en ten tijde van de Bevrijding van talloze gemeenten in de buurt van Sint-Truiden en Landen. In de stallen en schuren van de hoeve bouwde Rohnny een paar tientallen levensechte diorama’s op, met enorm veel oog voor detail. In elk vertrek waant men zich terug in 1944.
Verder is er een erg gezellige kroeg, waar de bezoeker kan genieten van een frisse pint of trappist, en van allerlei artefacten en aangeklede mannequinpoppen (ook enkele vliegeniers!).

Peter Vandevorst : Aan het Pachthof van Borlo is er een deel (cabine op onderstel, zonder motor noch staart) van een Alouette II neergezet als blikvanger naast een Sherman-tank. Het betreft de A-80 (slecht zichtbaar op de foto). Foto : P. Vandevorst, 27 maart 2007.

Luc Wittemans: De Alouette, die begin 2006 nog op de dump van Saffraanberg te vinden was, is ondertussen vervolledigd en ziet er weer uit zoals een Alouette er moet uitzien.

Beelden: ©P. Vandevorst | ©B. Claes
Datum registratie:
09/01/2007
Eigenaar:
Privé
Adres:
“Het Pachthof”, Thewitstraat 8

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus