Museum For Freedom (Ramskapelle)

Op 25 april 2009 opende in Ramskapelle, deelgemeente van Knokke-Heist, het museum For Freedom. Het was het eindpunt van een lange weg die begon met twee schoolvrienden, Patrick Tierssoone en Freddy Jones, en hun gemeenschappelijke belangstelling voor de oorlogsgeschiedenis van de Zwinstreek en West-Zeeuw-Vlaanderen. Tussen 1984 en 1994 organiseerden deze twee en Danny Jones, broer van Freddy, drie gelegenheidstentoonstellingen. Danny en Freddy Jones zijn, zoals de naam al laat vermoeden, zonen van Dennis Jones, een Britse soldaat die hier na de Tweede Wereldoorlog de liefde vond en zich in de streek vestigde. Uiteindelijk konden ze met de hulp van gemeente en provincie en enkele andere instanties de vroegere gemeenteschool en bijhorend gemeentehuis verbouwen tot wat nu het museum For Freedom is.
Het museum brengt de oorlogsgeschiedenis van de streek voor de periode 10 mei 1940 tot 3 november 1944 weer tot leven aan de hand van talrijke objecten, uniformen, voertuigen verwerkt tot diorama’s. Daaraan werden nog een aantal luchtvaartarcheologische vondsten toegevoegd, resultaat van de opgravingen van het Belgian Aviation History Association-Archeology Team (BAHAAT).

Info maart 2017 (controleer voor actuele informatie en toegangsprijs de website van het museum

http://forfreedommuseum.be/nl/plan-je-bezoek-2/

Alle dagen open van Paasvakantie t.e.m midden november. Tijdens de winterperiode, enkel de weekends geopend. Open tijdens de kerstvakantie. Telkens van 10 tot 17 uur.
Lees ook: www.hangarflying.eu/nl/content/freedom-museum-eert-mike-donnet

Beelden: © Tom Brinckman, 18/04/2017
Datum inhuldiging:
25/04/2009
Datum registratie:
24/03/2017
Eigenaar:
Gemeente Knokke-Heist
Adres:
Ramskapellestraat 91-93

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus