Kazerne De Cubber

 

Kort na de Eerste Wereldoorlog werd bij Luik een belangrijk militair vliegveld aangelegd met een graspiste van meer dan achthonderd meter, en vier grote hangars.
 
De kazerne De Cubber werd in 1921 gebouwd en genoemd naar Ltn Léon-Adelin De Cubber (1893-1917), een waarnemer van het 3de Smaldeel die in 1917 bij Diksmuide neergehaald werd. De typische militaire bouwstijl is niettegenstaande enkele aanpassingen goed bewaard gebleven. In 1946 woonden hier vele Italiaanse families van mijnarbeiders. De militairen hebben de gebouwen al een hele tijd verlaten, enkele firma’s gebruikten een deel van de gebouwen. Op het binnenplein staat nog een oud Alouette-schroefblad (check foto’s) en de voet waarop ooit een Hawker Hunter Mk4 en later een Alouette II heeft gestaan.
 
De ingang van de kazerne ligt op de Chaussée de Liège, 4460 Grace-Hollogne. Contacteer The White Bison (zie later) indien je de kazerne wil bezoeken.
 
19 september 2007, info Thierry de Cardon:
Deze voormiddag gaan wandelen op het voormalig vliegveld van Bierset-Awans voordat deze van de kaart zal verdwijnen Wat interressant… denken dat van hier uit twee Recce R-31 Sqns vertrokken zijn op 10 mei 1940… en dat er nog twee loodsen van toen recht staan.
 
  

 

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 14/06/2006
Datum gebeurtenis:
1922
Datum inhuldiging:
1922
Datum registratie:
11/08/2006
Adres:
L’entrée de la caserne se trouvait le long de la Chaussée de Liège, 4460 Grace-Hollogne; l’extension de la zone nord de Bierset a nécessité la démolition de cette caserne dans le courant de 2009.

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus