Graven van Corp B. Lawson en Air Mechanic 1st Class F.J. Moorcroft

Op het CWGC Maple Leaf Cemetery te Nieuwkerke (Heuvelland) liggen 176 Commonwealth militairen begraven, waarvan twee onbekende graven. Het kerkhof kreeg zijn naam omdat het ontstond op de plaats een Canadees veldhospitaal gevestigd was. Er liggen twee RFC-slachtoffers: Corporal Benjamin Lawson en Air Mechanic 1st Class Frederick John Moorcroft, beiden van 42 Squadron RFC en beiden gesneuveld op 3 augustus 1917.
Frederick John Moorcroft was een ‘wireless operator’, waarschijnlijk toegevoegd aan een artillerie-eenheid om de instructies van de waarnemers in de lucht te ontvangen zodat de batterij haar vuur kon corrigeren. De omstandigheden van zijn dood zijn niet gekend maar het is mogelijk dat hij omkwam bij Duits ‘counter battery’ vuur waarbij de een batterij aan de ene kant van het front probeerde om een batterij aan de andere kant het zwijgen op te leggen.
Voor Corporal Lawson hebben we geen informatie over de omstandigheden van zijn dood.

Beelden: ©
Datum gebeurtenis:
03/08/1917
Datum registratie:
05/06/2008
Locatie:
Graven van Corp B. Lawson en Air Mechanic 1st Class F.J. Moorcroft
Adres:
CWGC Maple Leaf Cemetery, Zakstraat, Heuvelland
Lengtegraad:
2°50’20.6″E
Breedtegraad:
50°43’14.8″N

FEEDBACK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus