Graven Anning, Hurst, Wells Battle I K9485 GB- 105 Sqn

Op het gemeentelijk kerkhof rust een crew van het 105 RAF Sqn, omgekomen op 12 mei 1940. Hun Battle 1 K9485 GB- werd neergehaald door Flak en crashte in een heuvel nabij Bouillon (‘Le Christ.’)  Bemanning: Sergeant (Nav). William John Anning, Pilot Officer (Pilot) Tom Hurst en Leading Aircraftman (W.Op./Air Gnr). Clifford Ronald Wells.
Extra info 12 september, Johnny De Koker, Bouillon. Op het kerkhof daar zijn drie graven, zijnde de crew van een Fairey Battle, die werd door flak neergehaald na een aanval op een Duitse kolonne.
Tekst op een der graven: ‘Destroyed a German convoy at Bouillon, 12 May 1940.’ Dit gebeurde op de wijk Le Christ in Bouillon.
Beelden: © Johnny De Koker
Datum gebeurtenis:
12/05/1940
Datum registratie:
14/10/2006
Locatie:
Graven Anning, Hurst, Wells Battle I K9485 GB- 105 Sqn
Adres:
Cimetière communale, Perimino (straatnaam), Bouillon. Op de website van de stad Bouillon staat het adres als Route de Florenville maar de ingang ligt in de straat genaamd Perimino

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus